Comuniune și rugăciune întru cinstea Părintelui Galeriu

11 Mai 2017

În contextul Anului comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului, în ziua de 9 mai a.c., cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului,  a avut loc întâlnirea preoților din cercul pastoral –misionar  numarul 6 ,,preot profesor  Constantin Galeriu” la parohia Galeri. La eveniment a fost prezent și părintele Costică Busuioc, protopopul locului.

Sub protia părintelui protoiereu Costică Busuioc s–a săvârșit, în data de 9 mai a.c  slujba Vecerniei și a Litiei, care a fost urmată de susținerea unui referat de către preotul paroh Laurențiu Irimia, fiind dezbătut subiectul „Viața și activitatea pastoral –misionară  a părintelui profesor universitar doctor Constantin Galeriu”.

           În alocuțiunea sa, părintele a subliniat toate calitățile ce l-au caracterizat pe marele profesor și duhovnic, momentele și motivele pentru care a fost reținut și arestat în perioada comunistă  de către securitate. În descriere a fost atinsă atât latura filantropică a distinsului părinte profesor, cât și partea scriitoricească care l-au caracterizat.

          La  finalul prelegerii, părintele  protoiereu Costică Busuioc, a transmis binecuvântarea și dragostea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim către această comunitate, după care  a evidențiat  unitatea și dragostea oamenilor fața de părintele lor duhovnic, dar și necesitatea apropierii tinerilor de Sfânta Biserică. Tot în acest context părintele protopop a marcat, acum la înjumătățirea praznicului Sfintei Învieri, momentele esențiale ale acestei perioade, și anume: prezența transfigurată a Mântuitorului Iisus Hristos în mijlocul ucenicilor Săi și a femeilor mironosițe.

       Întâlnirea a avut loc într-un cadru colegial și o atmosferă duhovnicească deosebită. Următoarea  întâlnire a părinților din acest cerc va avea loc în luna iunie.

(Pr. Ciprian Gunea)

Citește mai multe articole despre: protopopiatul bacau, cerc pastoral, parintele Galeriu, mai 2017