Faza judeţeană a Olimpiadei de religie, la Bacău

La Școala "George Bacovia" din Bacău şi la Școala "Octavian Voicu" din Bacău a avut loc sâmbătă, 2 martie 2013, Olimpiada de Religie, faza judeţeană, cu binecuvântarea Preasfinţitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

Elevii ortodocşi s-au prezentat la Şcoala "George Bacovia", iar cei romano-catolici au dat examenul scris la Școala "Octavian Voicu". După cum ne-a relatat prof. Irina Leonte, inspector şcolar de specialitate al disciplinei religie în cadrul ISJ Bacău, la competiţie au participat peste 450 de elevi ortodocşi şi romano-catolici din clasele V-XII.

Aşa cum este tradiţia, ISJ Bacău a organizat Olimpiada de Religie şi pentru elevii din clasele a V-a şi a VI-a. A XV-a ediţie a Olimpiadei județene de religie de la Bacău a debutat cu o slujbă de binecuvântare a şcolarilor.

"Subiectele, elaborate de comisia de specialitate de la nivelul judeţului, au vizat cunoștinţe de morală și spiritualitate, dar și atitudini comportamentale în societate și în familie. Elevii au avut de argumentat logic și teologic anumite aspecte și de alcătuit o compunere sau un eseu privind ajutorarea semenilor sau importanța familiei", a spus prof. Irina Leonte.

La Olimpiada Naţională, care se va desfășura la începutul lunii aprilie 2013, la Cluj-Napoca, judeţul Bacău va fi reprezentat de Teodor Hereş, clasa a VII-a, de la Şcoala "Ştefan Luchian" din Moineşti, Ana Roxana Macovei, clasa a VIII-a, de la Şcoala "Al. I Cuza" din Bacău, Alina Burghelea, clasa a IX-a, de la Colegiul Naţional "Grigore Moisil" din Oneşti, Alina-Nicoleta Stoleru, clasa a X-a, de la Colegiul Naţional "Gheorghe Vrânceanu" din Bacău, Ciobanu Andreea, clasa a XI-a, de la Colegiul Naţional "Dimitrie Cantemir" din Oneşti, şi de D. Raluca Bătrânu, clasa a XII-a, de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" din Bacău.