Delegație a Episcopiei Basarabiei de Sud în vizită în Eparhia Romanului și Bacăului

Cu binecuvântarea ÎPS Petru, mitropolitul Basarabiei, și a PS Părinte Ioachim Băcăuanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, luni, 10 iunie, 2013, a sosit în vizită în Protopopiatul Sascut o delegație a Episcopiei Basarabiei de Sud compusă din: PC Pr. Iulian Budescu, vicar administrativ al Episcopiei, PC Pr.Gheorghe Untilă, protoiereu al Protoieriei Cahul, și PC Pr. Ioan Scurea, secretar al Protoieriei Cahul. Scopul vizitei a fost acela de a se încheia protocoale de colaborare între Protoieria Sascut și cea din Cahul, între școli din sudul Basarabiei și școli din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

În acest sens a avut loc și o întâlnire cu inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Bacău, cu prof. Irina Leonte inspector școlar la disciplina Religie, după care delegația a fost primită de PS Episcop Ioachim la Centrul Eparhial din Roman, unde s-a discutat problema înfrățirii celor două protoierii și a înființării la Cahul, a unei fundații patronată de marele Melchisedec Ștefănescu, în vederea asocierii celor două fundații pentru o colaborare viitoare. Apoi delegația a vizitat capela care adăpostește mormântul marelui ierarh și complexul social-filantropic din incinta Fundației ”Episcop Melchisedec”.

Marți, 11 iunie, delegația a luat parte la întâlnirea lunară a preoților din Protopopiatul Sascut, purtându-se discuții pe marginea referatului :„Sfinții Împărați Constantin și Elena, susținători ai Bisericii”, prezentat de PC Pr. Constantin Toma de la Parohia Dănceni (comuna Podu-Turcului). Din partea Centrului Eparhial au participat PC Pr. Dragoș Munteanu, consilier pentru patrimoniu și construcții, PC Pr. Eugen Ciuche, consilier pe probleme de filantropie, și D-ra Carla Pișcu, asistent social în cadrul Fundației ”Episcop Melchisedec”.