Conferințe preoțești în Eparhia Romanului și Bacăului

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ioachim Băcăuanul, astăzi 12 nov. 2013, în sala de ședințe a Protoieriei Bacău a avut loc conferința preoților din Protopopiatul Bacău.

Întâlnirea a fost prezidată de pr. Ioan Gherasimescu, vicar-administrativ al Eparhiei Romanului și Bacău, și pr. Constantin Tomozei, protopop al Protoieriei Bacău. Cu acest prilej, preot dr. Constantin Leonte de la parohia ”Sf. Gheorghe” Bacău a susținut referatul cu tema ”Sfinții Împărați Constantin și Elena – triumful libertății de credință și al teologiei creștine”, după care au urmat luări de cuvânt ale preoților cu privire la această temă de o profundă semnificație pentru credința noastră.

Tot astăzi, la biserica „Adormirea Maicii Domnuluiˮ din Parohia Păncești a avut loc întâlnirea lunară a preoților Protoieriei Sascut, prilej cu care s-a dezbătut tema: „Contribuția părintelui Stăniloae la dezvoltarea teologiei universale în general și a celei românești în specialˮ.

Referatul a fost susținut de PC Pr. Gheorghiță Codrin-Ionel de la Parohia Stănișești, care a subliniat în cuvântul său importanța scrierilor și a gândirii părintelui Stăniloae la dezvoltarea teologiei ortodoxe, fiind considerat cel mai mare teolog român al tuturor timpurilor și cel mai mare teolog ortodox al secolului XX.

Ca delegați ai Centrului Eparhial de la Roman au fost dl Aurelian-Constantin Alexa- consilier juridic și PC Pr Dorel Eva-inspector eparhial. Pe lângă referatul prezentat au fost expuse și mărturii ale unor personalități importante care l-au cunoscut direct pe părintele Stăniloae cum ar fi PS Ioachim, IPS Laurențiu Streza, IPS Kalistos, Lidia Stăniloae, PC Pr. Prof. Dr. Gheorghe Coldea. În partea a doua a întâlnirii s-a prezentat preoților metodologia organizării alegerilor parohiale ce vor urma în scurt tim