Cabinete medicale de ultimă generație și servicii medicale noi la Fundația ”Episcop Melchisedec” din Roman

Două cabinete medicale noi, dotate cu aparatură de ultimă generație au fost sfințite luni, 7 octombrie, de Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacului, la Fundația ”Episcop Melchisedec”, din Roman. Acestea se adaugă Complexului de Servicii Social-Filantropice “Episcop Melchisedec Ștefănescu.

La eveniment, alături de Preasfinția Sa, au mai participat preoţii Ioan Gherasimescu, vicar administrativ al Arhiepiscopiei, pr. Dragoş Alexandru Munteanu, protopop de Roman, precum și părinți consilieri din cadrului Centrul Eparhial Roman.

“Odată cu restaurarea ansamblurilor lăsate moştenire de episcopul Melchisedec Ștefănescu, am demarat mai multe proiecte sociale pentru copii şi familii nevoiașe, care au nevoie de ajutorul nostru. Cele două cabinete medicale, unul de medicină de familie, celălalt stomatologic, ambele sub protecţia Sfântului taumaturg Luca, respectă normele cerute de exigenţele medicale şi europene. Îi felicităm pe cei care fac parte din corpul medical al Fundaţiei «Episcop Melchisedec Ștefănescu»”, a spus Preasfințitul Ioachim Băcăuanul.

În cele două cabinete medicale care vor funcţiona în cadrul Complexului de Servicii Sociale “Episcop Melchisedec Ștefănescu” vor lucra maica Mina (cabinetul de medicină de familie) şi părintele protosinghel Andrei Ioniţă (cabinetul de stomatologie). La rândul său, preotul vicar Ioan Gherasimescu a prezentat corpul medical care îşi va desfăşura activitatea în cadrul celor două cabinet, rememorând momentel parcurse până la finalizarea acestui obiectiv. Totodată, Bogdan Gherasimescu, directorul Fundației ”Episcop Melchisedec” a afirmat că toţi cei care doresc să se înscrie la maica doctor Mina o pot face în mod gratuit. Cabinetul în care va lucra maica Mina va fi dotat cu două aparate la care râvnesc multe spitale.
 

 “Avem în dotare un electrosomatograf, un aparat de producţie belgiană care scanează la nivel interstiţial. Practic, pacienţii îşi aşează palmele şi tălpile pe nişte tăbliţe şi, în felul acesta, putem vedea ce se întâmplă în corpul uman”, a explicat maica doctor Mina.

 În dotarea cabinetului a intrat şi un aparat pentru ozonoterapie, o metodă novatoare de tratament nemedicamentos, care foloseşte un amestec de oxigen şi ozon. Cu această terapie au fost trataţi oameni bolnavi cu diverse forme de paralizie, bolnavi de hernie de disc şi alte afecţiuni.
 

 “Cabinetul de medicină de familie a fost înfiinţat din 26 septembrie, la iniţiativa şi cu sprijinul Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, din dorinţa de a veni în sprijinul celor care au o situaţie financiară precară. Cabinetul stomatologic a fost deschis anul trecut şi este destinat exclusiv celor cu posibilităţi financiare modeste”, a mai precizat Bogdan Gherasimescu..