Bucuria colindelor la Casa de Cultură din Roman

Cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, marți, 18 decembrie 2012, sala de spectacole a Casei de Cultură Roman a găzduit, începând cu ora 17, un concert de colinde susținut de elevii de la Liceul Teologic Ortodox “Episcop Melchisedec Ștefănescu” și Liceul Teologic Romano-Catolic “Sfântul Francisc de Assisi”. Manifestarea a stârnit interesul romașcanilor, care au participat și în acest an într-un număr impresionant, sala arătându-se neăncăpătoare,la un eveniment menit să le încălzească sufletele si inimile, acum în preajma Sfintelor Sarbatori ale Nașterii Domnului. Au urcat pe scenă corurile “Melozii Romanului”, dirijat de pretul profesor Ionuț Amărinii, Corul “Laudamus”, al Liceului Teologic Ortodox, condus de tanarul teolog Ionuț Vălcu, Corul mixt al Catedralei Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, condus de același Ionuț Vâlcu, dar și corul “Schola cantorum”, al Liceului Teologic Romano-Catolic “Sfântul Francisc de Assisi”, condus de preotul profesor Cristian Dumea.

O placută surpriză au facut ,un grup de copii, veniți de la parohia Trifești, care , imbrăcați în frumoase costume populare , au interpretat ,sub îndrumarea profesorului Ionuț Vâlcu, un minunat program de colinde și cântece de stea.

În incheierea concertului, în aplauzele publicului, a urcat pe scena pentru a adresa un cuvânt duhovnicesc de binecuvântare, Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul. Toți cei prezenți pe scenă au primit câte o iconiță cu Nașterea Domnului, iar sala intreagă a cantat împreună cu ierarhul un colind binecunoscut: ”O ce veste minunata!” Tot cu acest prilej, în foaierul Casei de Cultură au fost prezentate în cadrul unei expoziții tematice, lucrări ale elevilor de la Centrul de zi “Episcop Melchisedec”.