Noiembrie 2018

13 Noiembrie 2018

Marți, 13 noiembrie, în Biserica cu hramul “Sfântul Nicolae” din Parohia Viișoara, a avut loc ședința lunară cultural-administrativă a preoților din Protoieria Onești. La acest moment a fost prezent și părintele profesor Ioan Buga

13 Noiembrie 2018

Marți, 13 noiembrie, în ziua de prăznuire a Sfântului Ioan Gură de Aur, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Parascheva” din Roman.

13 Noiembrie 2018

În ziua de 12 noiembrie 2018, la o zi după aniversarea Centenarului încheierii Primului Război Mondial, eroii români căzuți în luptele pentru întregirea neamului au fost omagiati în mod deosebit în Protopopiatul Onești.

12 Noiembrie 2018

Scoala Postliceală Sanitară din cadrul Liceului Teologic de la Roman a organizat o zi de practică de studii în cadrul Centrului social - medical pentru persoane vârstnice și cu deficiențe din cadrul Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja”.

 

12 Noiembrie 2018

În prag de Centenar, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, și sub coordonarea Părintelui Protoiereu Negoiță Ioan, preoții Protopopiatului Sascut au participat luni, 12 noiembrie 2018, la conferința preoțească lunară intitulată " Educația pentru unitate și demnitate națională - o șansă pentru o cooperare benefică"; "Educația religioasă - etapa prioritară în formarea personalității".

12 Noiembrie 2018

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, duminică, 11 noiembrie, începând cu ora 18.00, la Teatrul de Vară din Bacău, a avut loc un eveniment cultural organizat de către Parohia Ortodoxă Lazaret, în parteneriat cu Primăria Bacău și Protopopiatul Bacău.

12 Noiembrie 2018

Vineri, 9 noiembrie 2018, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la Biserica „Sfântul Nicolae” din localitatea nemțeană Cordun a avut loc ședința cultural-administrativă a preoților din Protopopiatul Roman. Delegat din partea Centrului eparhial de la Roman a fost părintele Alexandru Zamfir, consilier administrativ.

12 Noiembrie 2018

Duminică, 11 noiembrie 2018, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, biserica cu hramul Sfântul Dimitrie din satul Rogoaza, Parohia Scărișoara, a îmbrăcat straie de sărbătoare pentru a comemora așa cum se cuvine CENTENARUL MARII UNIRI 1918-2018.

12 Noiembrie 2018

Cu binecuvântarea Înaltpreasfintului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Asociația Profesorilor de Religie “Sf. Paraschiva” Bacău a organizat  în data de 9.11.2018, Simpozionul Județean ,,Biserica și Marea Unire” la Colegiul ”Mihai Eminescu” din Bacău, cu prilejul aniversării Centenarului Marii Uniri, avându-i ca invitați pe pr. lect. univ. dr. Daniel Niță-Danielescu, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, pe pr. dr. Nicolae Hurjui de la Catedrala ,,Înălțarea Domnului”, pe doamna prof. dr. Livia Liliana Sibișteanu, pe domnul colonel (r.) Stelian Cojocaru, președintele Asociației Tradiții Militare și pe dl col (r) Paul-Valerian Timofte, președintele Filialei Bacău a Asociației  Naționale „Cultul Eroilor”.

12 Noiembrie 2018

Marți, 6 noiembrie 2018, Parohia Păltinata a desfășurat, în colaborare cu sectorul social al Protoieriei Onești și Centrul Educativ Tg. Ocna, o nouă etapă a acțiunii  "Dor de copilărie și libertate", în cadrul proiectului Eparhial de Combatere a Delincventei Juvenile și a Abandonului Scolar în rândul tinerilor "Libertatea omului este partea divina din el" și "Educația schimba lumea".

Pagini