Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, partener social de referință la nivel județean

În sala mare a Consiliului Județean Bacău, a avut loc joi, 14 aprilie 2016, prima întâlnire a Comitetului de Coordonare și Monitorizare (CCM) a Strategiei Județene de Dezvoltare a Serviciilor Sociale pentru perioada 2014 – 2020.

Componenţa CCM este una deosebit de relevantă şi integrată, membrii acestuia fiind reprezentanţii celor mai importante instituţii de stat şi private de pe cuprinsul judeţului Bacău precum: Prefectura, Consiliul Judeţean, Casa de Aigurări de Sănătate, Direcţia de Asistenţă Socială, Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă, Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţii Sociale, Direcţia de Sănătate Publică, Inspectoratul Şcolar Județean, Casa Judeţeană de Pensii, Inspectoratul Județean de Poliție, Unități teritorial administrative, asociații și fundații. Dintre acești membri fac parte și reprezentanți ai  Asociției ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” și ai Fundației ”Episcop Melchisedec”, Filiala Bacău.

CCM este un organism nou inființat pentru a dezvolta  servicii medico - sociale și educaționale de calitate la nivelul județului Bacău.

Evenimentul a fost deschis de către Domnul Sorin Brașoveanu, directorul DGASPC Bacău și președinte al acestui Comitet,  evocând scopul și obiectivele CCM, cadrul legal în baza căruia a fost inființat, nevoile la care raspunde și regulamentul de organizare și funcționare a acestuia.

A urmat prezentarea proiectului și a modului de lucru: Incluziune socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunităţii în judeţul Bacău, de către Domnul Eduard Petrescu, coordonator programe UNICEF România.

Au existat mai multe intervenţii din partea participanţilor la eveniment, evidenţiind importanţa parteneriatului social şi a suportului oferit prin expertiza fiecărui membru al comitetului.

Delegat al Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a fost pr. Ilarion Mâță, Inspector eparhial al Sectorului Social – Filantropic, rostind cuvântul de binecuvântare și prețuire față de reprezentanții  instituțiilor prezente, cât și disponibiliatea colaborării cu toți acești parteneri sociali, mai ales cu angajații UNICEF România, instituție ce implementează proiecte medico-sociale și educaționale în 45 de comunități rurale din județul Bacău (Mioara Ignat).