Sectorul social-filantropic şi misionar

Consilier eparhial P.C. Pr. Eugen Ciprian CIUCHE

Tel. birou: 0334.42.34.76
Mobil: 0728.88.05.07
E-mail: filantropika@yahoo.com

Inspector eparhial P.C. Pr. Ilarion Mâţă

mobil: 0745.87.19.59

e-mail: parohiaharja@yahoo.com

Concurs pentru un post de educator

23 Octombrie 2017

Condițiile de angajare impun studii de specialitate (Liceul Pedagogic și/sau Facultatea de științe ale educației, specialitatea educator), pentru grupă de vârstă de 2-6 ani. Recomandările de pe funcții similare ocupate anterior constituie un avantaj.

Dosarele vor conține: CV-ul candidatului, copii după actele de studii și o scrisoare de intenție.
Relații suplimentare pot fi obținute la telefon: 0728880510 monahia Dionisia Șchiopu.

„Răspundem cu suflet vârstnicilor din România”, proiect dezvoltat de Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja”

19 Aprilie 2018

Proiectul TELEFONUL VÂRSTNICULUI este o linie telefonică gratuită și confidențială, destinată vârstnicilor din România. La numărul de telefon 0800 460 001 pot suna vârstnici care au nevoie de informare și consiliere, dar și dacă se simt singuri, din pricina izolării sociale foarte răspândite printre persoanele cu vârsta de peste 65 de ani.

Întâlnirea comisiei eparhiale a Departamentului ONG din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

18 Aprilie 2018

Pe agenda de lucru a acestei întâlniri au fost câteva puncte importante ce au fost dezbătute de reprezentanții ONG-urilor prezente. A suscitat atenția prezentarea ultimelor noutăți ale apelurilor deschise pentru liniile de finanțare deschise sau în curs de lansare, precum și noile facilități fiscale aduse de Legea 227/2015 cu completările recentei OUG 25/2018.

Asociația ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, la Adunarea Generală a Asociației Europene a Directorilor centrelor rezidențiale pentru persoane vârstnice

15 Aprilie 2018

La acest eveniment social  european, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a fost delegat Pr. Ilarion Mâță, Inspector eparhial la Sectorul Social – Filantropic, director al Centrului rezidențial eparhial pentru persoane vârstnice de la Hârja,  și Vicepreședinte al Asociației naționale a directorilor instituțiilor pentru vârstnici (ADIV România).

Evenimentul a reunit reprezentanții asociațiilor naționale membre E.D.E., din 19 țări europene.

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a binecuvântat viețuitorii și ostenitorii Așezământului social – filantropic „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”

11 Aprilie 2018

După un moment artistic de rostire a mai multor poezii pascale de către copiii Centrului de zi „Sf. Dionisie Exiguul” de la Hârja, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului a oferit daruri, cărți și iconiți și a ciocnit un ou de Paște cu toți cei prezenți: copii, vârstnici și ostenitori ai acestei insituții social – filantropice.

Parteneriat cu tematică pascală, la Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja”

6 Aprilie 2018

Ediția a XI-a a evenimentului „Cel mai frumos ou de Paște”, organizat de Consiliul Județean Bacău prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului – Componenta Adulți, a avut și anul acesta numeroase surprize pentru cei prezenți, printre care posibilitatea încondeierii unui număr de 200 de ouă de 10 cm, dar și joc de dibăcie cu misiunea identificării ouălor de ciocolată ascunse în fân.

Târg caritabil de Florii în comunitatea din Tîrgu Ocna

2 Aprilie 2018
Acest târg a oferit spre vânzare flori, dulciuri, decorațiuni de Paște, obiecte de uz casnic, jucării etc., toate strânse de către comunitate.  Ele au fost achiziționate la prețuri modice de oamenii veniți la târg, iar banii strânși în urma evenimentului vor fi folosiți pentru a ajuta cu alimente familii nevoiașe din comunitate, în perioada pascală.

Arhiepiscopia Romanului și Bacăului premiată la Gala excelenței în asistența socială

21 Martie 2018

Marți, 20 martie, începând cu ora 18:30 la Ateneul Român, în contextul Zilei Mondiale a Asistenței Sociale, au fost evidențiați cei mai merituoși asistenți sociali din țară, dar și personalitățile care s-au remarcat în susținerea profesiei de asistent social. Recunoașterea publică, rezultatele profesionale deosebite, constituirea de modele de urmat și contribuția la promovarea imaginii profesiei au determinat și anul acesta alegerea câștigătorilor!

Proiect cultural – artistic parohial „Uniți pentru o Românie vie!”

14 Martie 2018

Întâlnirea a fost prilejuită de faptul că Parohia Ortodoxă Lazaret din municipiul Bacău, în parteneriat cu Fundația „Episcop Melchisedec” Filiala Bacău și Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Bacău implementează în comun Proiectul Cultural – Artistic „Uniți pentru o Românie vie!”, în perioada 14 martie – 10 iunie 2018.

Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja” lansează proiectul cultural „Tânărul poet și poezia - creație, revelație și tradiție a neamului românesc”

9 Martie 2018

Argument:

„Poezia este o creație ritmică a frumuseții în cuvinte” (Edgar Allan Poe)

„Poezia este un fel de muzică, trebuie să o asculți ca să o înțelegi” (Voltaire)

I. În ce constă proiectul?

Proiectul constă în compunerea de poezii pentru ciclul primar și gimnazial, respectând cele trei secțiuni de creație:

a. pastel

b. poezie istorică (cu referire la Centenarul Marii Uniri)

c. poezie creștină

 

Prima întâlnire a Comisiei eparhiale din cadrul Departamentului ONG

7 Martie 2018

Întânirea a debutat cu prezentarea și cunoașterea participanților, afirmând necesitatea unui astfel de demers și împărtășirii din experiența celorlalte instituții similare de tip ONG din eparhie.

          A urmat prezentarea unui material de informare asupra oportunităților de finanțare pentru ONG susținut de Pr. Ilarion Mâță și distribuirea unui portofoliu necesar accesării de fonduri și consultării legislației în vigoare pe componenta ONG.

Marșul pentru viață 2018 – „O lume pentru viață”

6 Martie 2018

Măsura responsabilității și dezvoltării unei societăți este dată de măsura protejării vieții fiecărui membru al ei.

Dreptul la viață, libertate și demnitate a omului nu încep și nu se acordă de la un anumit nivel financiar, intelectual, de sănătate ori al vârstei, ci sunt date de faptul că suntem oameni, iar oameni suntem din momentul concepției.

România de azi și de mâine include copiii născuți și nenăscuți.

Personal specializat pentru servicii sociale de calitate în Europa de Est

3 Februarie 2018

Cursul s-a finalizat în data de 2 februarie 2018 și a fost adresat managerilor de servicii sociale din instituțiile publice și organizațiile neguvernamentale active în domeniul serviciilor sociale. Cei 20 de participanți ai proiectului Erasmus +, manageri de instituții sau servicii sociale din România și Bulgaria, au luat contact cu realitățile sociale ale societății civile, în raport cu exigențele și standardele serviciilor sociale oferite beneficiarilor aflați în dificultate. Pentru acest proiect a fost delegat Pr.

Pagini