Sectorul social-filantropic şi misionar

Consilier eparhial P.C. Pr. Eugen Ciprian CIUCHE

Tel. birou: 0334.42.34.76
Mobil: 0728.88.05.07
E-mail: filantropika@yahoo.com

Inspector eparhial P.C. Pr. Ilarion Mâţă

mobil: 0745.87.19.59

e-mail: parohiaharja@yahoo.com

Agenda culturală din luna martie a Asociației ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”

2 Martie 2017

Tinerii Centrelor de zi, ai Centrului de Excelență în Dezvoltarea Resurselor Intelectuale și Culturale, la care se vor adăuga și vârstnicii Centrelor rezidențiale ale asociației de la Hârja, vă invită să luați parte la câteva activități culturale, prilejuite de omagierea unor personalități din luna martie, după cum urmează:

9 MARTIE 2017  – Elena Farago/Mircea Eliade

20 MARTIE 2017 – George Topârceanu

27 MARTIE 2017  – Ziua mondiala a teatrului

Asociația ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja” la Gala Naționala a Excelenței în Asistența Socială

28 Februarie 2017

Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială este un eveniment organizat de către Colegiul Național al Asistenților Sociali ce îşi propune să promoveze performanţa în domeniul social. Ca și la edițiile trecute, Gala celebrează în România Ziua Mondială a Asistenţei Sociale prin premierea celor mai sârguincioși asistenţi sociali dar şi a celor ce cu drag au contribuit la promovarea asistenţei sociale.

Ziua actelor de bunătate la Asociația ”Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” - Hârja

19 Februarie 2017

Tinerii Centrelor de zi, ai Centrului de Excelență în Dezvoltarea Resurselor Intelectuale și Culturale (CEDRIC), alături de tinerii Asociației ”Copii în sânul familiei” au realizat un eveniment în cadrul căruia și-au lasat amprenta de bunătate unii asupra celorlalti!

Copiii le-au explicat bătrânilor care este puterea bunătății, de ce este bine sa fii bun unu cu altul, pentru că fiecare om percepe bunătatea într-un mod unic, pentru că toți o experimentăm și toți o oferim, dar în mod diferit.

Asociația de la Hârja, implicată la nivel național în activitățile destinate directorilor de centre rezidențiale pentru persoane vârstnice

8 Februarie 2017

Evenimentul s-a înscris în planul managerial de reprezentare a drepturilor și responsabilităților conducătorilor de instituții pentru vârstnici, din cadrul strategiei de profesionalizare pe termen lung a directorilor și a personalului de specialitate, membrii Asociației Directorilor Instituțiilor pentru Vârstnici (A.D.I.V.) România.

Sfinții Trei Ierarhi - modele vii de cultură și spiritualitate pentru copiii și vârstnicii Asociației ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare” – Hârja

31 Ianuarie 2017

Tinerii Centrelor de zi, ai Centrului de Excelență în Dezvoltarea Resurselor Intelectuale și Culturale (CEDRIC), cât și vârstnicii Centrelor rezidențiale din cadrul asociației de la Hârja, au realizat un deosebit moment cultural și spiritual în care au evocat biografia, opera, cultura și personalitatea Sf. Trei Ierarhi în contextul societății contemporane.

Sfinții Trei Ierarhi cinstiți în Protoieria Onești

31 Ianuarie 2017

Într-o atmosferă de sărbătoare, capela ”Sf. Trei Ierarhi” a colegiului a fost spațiul de întâlnire duhovnicească cu sfinții care ocrotesc pe dascălii și discipolii plăcuți lui Dumnezeu, preocupați cu dobândirea învățăturii celei bune și folositoare vieții.

Încă de la primele ore ale dimineții, elevii și profesorii acestei instituții de învățământ oneștean au poposit în locașul de cult spre  închinare și cinstirea sfinților ocrotirori.

Asociația ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare” – Hârja va cinsti spiritual și cultural Ziua Sfinților Trei Ierarhi

27 Ianuarie 2017

La acest eveniment vor participa tinerii Centrelor de zi și ai Centrului de Excelență în Dezvoltarea Resurselor Intelectuale și Culturale (CEDRIC) din cadrul asociației de la Hârja, copiii de la Asociația ”În sânul familiei”, acestora alăturându-se vârstnicii Centrelor rezidențiale, oameni de cultură și cadre didactice.

Vă asteptam cu drag, să participați la activitățile noastre!

(pr. Ilarion Mâță)

Unirea Principatelor Române celebrată la Asociația ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja”

24 Ianuarie 2017

Într-o atmosferă emoționantă pentru tinerii și vârstnicii asociației, evenimentul a debutat la Paraclisul instituției social - filantropice cu slujba de Te-deum și slujba de pomenire a celor care au înfăptuit unirea, în frunte cu Alexadru Ioan Cuza. În sala de socializare a fost recitat poemul ”De ziua Principatelor Române”, alcătuit de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim.

Asociația ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” va marca Ziua Unirii Principatelor

20 Ianuarie 2017

Activitatea culturală va fi organizată pentru a rememora enenimentele istorice petrecute la data de 24 ianuarie 1859, Mica Unire dintre Principatul Moldovei și al Țării Românești, sub conducerea aceluiași domnitor, Alexandru Ioan Cuza.

La acest eveniment vor participa tinerii Centrelor de zi și ai Centrului de Excelență în Dezvoltarea Resurselor Intelectuale și Culturale (CEDRIC) din cadrul asociației de la Hârja, alăturându-se vârstnicii Centrelor rezidențiale, oameni de cultură și cadre didactice.

Mihai Eminescu evocat la Asociația ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja”

16 Ianuarie 2017

Mihai Eminescu a adunat și adună în jurul său numeroase persoane iubitoare de cultură, artă și spiritualitate. Ca mulți alții, beneficiarii asociației de la Hârja, vârstnicii centrelor rezidențiale, copiii centrelor de zi și tinerii Centrului de excelență în dezvoltarea resurselor intelectuale și culturale (CEDRIC) au remomorat frumusețea operelor eminesciene și dragostea pentru cultura românească autentică.

Evenimentul derulat sub genericul „Și EMINESCU a fost copil …  Să aducem veselie în poezie”, a urmărit o abordare holistică a personalității eminesciene:

Binecuvântare pentru copiii din cadrul Fundației ”Episcop Melchisedec” din Roman

16 Ianuarie 2017

Astăzi, 16 ianuarie, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a fost prezent alături de copiii care urmează programul grădinței din cadrul Fundației ”Episcop Melchisedec”, pe care i-a binecuvântat la întoarcerea din vacanța de iarnă. Înaltpreasfinția Sa a binecuvântat prin stropirea cu Aghiazmă Mare Centrul de zi pentru copii din familii în dificultate „Episcop Melchisedec”, Centrul social multifuncţional, dotat cu o cantină socială, prin care se oferă o masă caldă pe zi, un centru de socializare și un adăpost temporar, precum și cabinetele medicale.

Pagini