Activitați social filantropice în Parohia Fulgeriș

25 Aprilie 2016

În zilele de 21 si 22 aprilie în parohia ortodoxă „Sfântul Dimitrie” din satul Fulgeriș s-au desfășurat activități social filantropice ai căror beneficiarii direcți au fost copiii parohiei.

În urma colaborării dintre parohie și Universitatea „Vasile Alecsandri”, mai mulți studenți din cadrul Facultății de Științe Economice, specializarea Marketing, anul al III-a,  prin oblăduirea doamnei conf. univ. dr. Diana Prihoanca, au strâns ajutoare pentru 30 de copiii în cadrul campaniei umanitare, aflate deja la a doua ediție și intitulată „Tare aș ajuta un copil”. 

Miercuri au ajuns la școala din Fulgeriș, unde copiii au avut parte de un spectacol oferit de studenți, au servit masa împreună cu aceștia și le-au fost împărțite ajutoare materiale constând în îmbrăcăminte, încălțăminte, jucării, cărți, caiete, dulciuri și alimente necesare sfintelor sărbători pascale. De asemenea, biblioteca școlii a fost îmbogățită cu cărți și grădinița a primit materiale necesare activității didactice. Copiii la rândul lor și-au arătat recunoștința oferindu-le acestora felicitări confecționate de către ei. Tot în cadrul unei colaborări dintre parohia Fulgeriș și Școala Gimnazială „Mihai Drăgan”, copiii acestei școli au adus,  joi,  îmbrăcăminte pentru elevii de la gimnaziu și jucării pentru cei mai mici.
          Activitățile au fost încununate cu săvârșirea Tainei Sfântului Maslu pentru trei copii bolnavi ai parohiei, în cadrul proiectului eparhial lansat la inițiativa și cu implicarea directă a Inaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului prin care preoții și credincioșii sunt îndemnați la solidaritate față de tinerii aflați în suferință. La final, a fost dăruitatât tinerilor cât și familiilor acestora un ajutor financiar și alimente, iar îmbrăcămintea pentru adulți adunată de către studenți în cadrul campaniei desfășurate a fost distribuită  tuturor credincioșii nevoiași prezenți.
          Țin să mulțumesc, în mod special doamnei conf. univ. dr. Diana Prihoanca care a reușit să mobilizeze și să insufle studenților dragostea față de aproapele lor, compasiunea și dorința de a schimba suferința celor din jur prin bucuria copiilor și a  familiilor acestora. De asemenea, mulțumesc tuturor celor care au sprijinit aceste acțiuni. Nădăjduim că activitățile sociale se vor înmulți, fiind și noi în asentiment cu spusele Sfântul Isaac Sirul:«Nimic nu poate apropia inima așa de mult de Dumnezeu ca milostenia»
( Pr. Radu Marian Gabriel).
Citește mai multe articole despre: protoieria sascut