Ziua Internațională a Nonviolenței serbată la Tg. Ocna

27 Ianuarie 2017

În data de 26 ianuarie 2017, la inițiativa domnului profesor de religie Văsâi Benone Paul  s-a desfășurat la Colegiul Național „Costache Negri” Tg. Ocna, proiectul educational ,,În iubire nu ar trebui să fie frică”, editia a III-a, pentru a marca Ziua Internațională a Nonviolenței în școli, serbată pe 30 ianuarie.

 

           Activitatea, destinată elevilor colegiului, s-a desfășurat în colaborare cu Poliția Stațiunii Tg. Ocna și Școala Gimnazială nr.7 (Centrul de Reeducare). Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului  Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, profesorul de religie ortodoxă Benone Paul Văsâi a explicat tinerilor prezenți importanța prevenirii actelor de violență în școală și familie pornind de la îndemnul Sf. Ap. Ioan „În iubire nu este frică, ci iubirea desăvârșită alungă frica, pentru că frica are cu sine pedeapsa, iar cel ce se teme nu este desăvârșit în iubire. Noi iubim pe Dumnezeu pentru că El ne-a iubit cel dintâi” (I Ioan 4, 18-19) și a explicat apoi  consecințele violenței asupra persoanelor,  comunității și  Bisericii și faptul că toate actele de violență mai ușoare sau mai grave pornesc de la lipsa dialogului. Afirmațiile s-au concretizat prin vizionarea unor materiale video.

           În parte a doua a proiectului, din partea Poliției Stațiunii Tg. Ocna a vorbit domnisoara subinspector Bălan Mădălina care a explicat riscurile la care se expun tinerii care nu mai dialoghează cu părinții și care sunt consecințele legale ale actelor de violență săvârșite de elevii de liceu.

           În încheierea activității prof. Văsâi Benone a concluzionat că tinerii trebuie să-și călăuzească viața alegându-și ca modele oameni care au știut să îmbine studiul cu munca și rugăciunea. S-a evocat pe scurt personalitatea Sf. Trei Ierarhi care constituie pentru toți tinerii un exemplu de prietenie adevărată și reușită prin învățătură. Fiind serbați de Biserică tot pe 30 ianuarie ei reprezintă un model de iubire, toleranță și credință.

 

                                                                              Prof. Religie Ortodoxă Benone Paul Văsâi

Citește mai multe articole despre: Ziua Internațională a Nonviolenței, profesor de religie