Zile de doliu în Protopopiatul Sascut

13 Martie 2019

Dispariția prematură a părintelui protoiereu Negoiță  Ioan a lăsat un gol de neumplut în sufletele celor care l-au cunoscut și avut aproape.

Miercuri, 13 martie 2019, trupul neînsuflețit al părintelui protopop Negoiță Ioan a ajuns acasă pe meleaguri sascutene.
Preoți, împreună cu numeroși credincioși, autorități locale, cadre didactice, elevi, prieteni, și enoriași, și-au întâmpinat păstorul, încă de la intrarea în localitate.
La sediul protopopiatului din Sascut, un sobor de preoți, sub protia părintelui consilier Ciuche Eugen, delegat al Ierarhului, a fost săvârșită o slujbă de pomenire și s-au depus coroane.
Apoi, trupul neînsuflețit al părintelui a fost condus către biserica din Păncești unde a urmat slujba stâlpilor și a privegherii.

Cei care vor să îi aducă protoiereului și păstorului lor un ultim omagiu, pot participa joi seara, începând cu ora 19.00 la slujba stâlpilor și privegherii. În ziua de vineri, 15 martie 2019, începând cu ora 8.30, va avea loc oficierea Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte Sfințite, iar de la ora 10:30 slujba de înmormântare în biserica cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din Păncești, locul unde acesta și-a desfășurat timp de 34 de ani misiunea de preot.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Citește mai multe articole despre: protoieria sascut