Vizită de lucru a Înaltpreasfințitului Ioachim în câteva dintre șantierele parohiilor din protopopiatul Roman

20 Iunie 2018

În ziua de 20 iunie a.c. Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a efectuat o vizită de lucru la mai multe șantiere ale unor parohii din Protopopiatul Roman. Ierarhul, însoțit de părintele Dragoș Munteanu, protopop de Roman, a vizitat următoarele santiere: Cotu Vameș I, Cotu Vameș II, Cordun și Secuieni II.

Miercuri, 20 iunie, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, însoțit de părintele protopop Dragoș Munteanu, s-a aflat în vizită de lucru în câteva dintre șantierele care se află în diferite stadii de finalizare în parohiile din Protopopiatul Roman. Vizita de lucru a așezat față în față pe Ierarh cu responsabilii celor patru șantiere, părintele protopop prezentând stadiul fiecărei lucrări, greutățile întâmpinate, necesarul de materiale de construcție pentru fiecare fază de lucrări, și totodată, perspectivele și așteptările fiecărei comunități în parte.

Părintele Arhiepiscop a constatat stadiul în care se află aceste lucrări, discutând cu preoții implicați pe care i-a felicitat și sfătuit să supravegheze bunul mers al lucrărilor, astfel încât acestea să respecte normele impuse de actuala legislație în vigoare.

„Astăzi am avut bucuria deosebită de al însoți pe Ierarhul nostru în patru dintre șantierele pe care le avem în desfășurare în Protopopiatul Roman. Aceasta este una dintre multele vizite de lucru pe care ierarhul nostru le împlinește periodic pe șantierele din protopopiatul nostru și nu numai, încercând să fie cât mai aproape de preoții care își doresc să se implice în viata socială și culturală a comunităților în care au fost trimiși să poarte de grijă vieții spirituale a credincioșilor. Sunt convins că sfaturile pe care preoții le-au primit de la IPS Ioachim le vor fi utile în bunul mers al construirii obiectivelor propuse”, a declarat preotul protopop.

 

 

 

 

Citește mai multe articole despre: protopopiatul roman