Stropi de cer coborâți pe melos de colind în Parohia Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir -Fulgeriș, Protoieria Sascut

11 Decembrie 2018

Duminică, 9 decembrie, la ceas de vecernie, autorități locale, preoți, monahii și enoriași de toate vârstele ai parohiei au primit Vestea Nașterii Mântuitorului Hristos din graiurile colindătorilor. 

 

Programul desfășurat pe parcursul a aproape două ore a fost împărțit în două momente distincte. 
Debutul a apartinut Corului de Copii ai Școlii Gimnaziale Pâncești, coordonat de către părintele paroh Gabriel-Marian Radu, care au sensibilizat auditoriu atât prin vocile gingașe, cât si prin frumosul port tradițional. 

Al doilea moment și punctul culminant al evenimentului l-a reprezentat întâlnirea cu melosul colindulului bizantin în interpretarea Corului Psaltic Filomelos al Bisericii Voievodale din Borzești. 

De la colindul tradițional românesc, la cel al închisorilor din perioada regimului comunist și până la colindul religios, abordarea interpretativă a fost una complexă.

Evenimentul desfășurat de parohie în parteneriat cu Asociația Filomelos a fost moderat de către părintele Andrei-Silviu Neicu, preot slujitor la Parohia „Precista” Târgu Ocna. 

În final, părintele paroh Gabriel-Marian Radu, în calitate de gazdă, a mulțumit tuturor celor prezenți, a oferit daruri colindătorilor și a făcut sinteza: "Un eveniment special și unic pentru parohia noastră, ne-a arătat încă odată că duhul venirii Mantuitorului în smerenia Betleemică este starea pe care trebuie să o cultivăm în aceasta perioadă. "

Citește mai multe articole despre: protoieria sascut