Slujbă de sfințire în Protoieria Onești

8 Iunie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, cu sprijinul celor ce lucrează şi învaţă în mediul penitenciar, al personalului din cadrul Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare şi din cadrul Centrului Educativ din Târgu Ocna, în data de 07 iunie 2017 s-a pus temelia zidirii unei biserici având ca hram pe Sfinţii 40 de Mucenici din Sevastia şi pe Sfinţii Martiri Brâncoveni.

Slujba de sfinţire a locului noii biserici şi aşezarea pietrei de temelie pentru ridicarea acesteia au fost oficiate de un sobor de preoţi sub protia părintelui Vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, Pimen Costea, şi a părintelui Protoiereu al Protoieriei Oneşti, Ioan Bârgăoanu.
Ulterior a fost sfinţită şi clădirea școlii, ce a fost dată în funcţiune după renovarea ei, în acest an. După oficierea slujbei, părintele vicar administrativ Pimen Costea a transmis celor prezenți mesajul de binecuvântare și apreciere al Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim.
La acest eveniment au participat elevii care urmează cursurile acestei școli, minori şi tineri internaţi în Centrul Educativ Târgu Ocna, persoane private de libertate, susţinători şi invitaţi, alături de personalul celor două instituții.
Acest proiect a fost demarat în contextul declarării anului 2017 ca An omagial al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului, iar lăcașul ecleziastic este unic în sistemul penitenciar, fiind construit în semn de omagiu adus memoriei mărturisitorilor din închisori ce au suferit pentru libertatea și demnitatea poporului român.

Citește mai multe articole despre: Protoieria Onesti