Sfințirea Pichetului pentru Pompieri și SMURD înființat la Sascut

10 Noiembrie 2018


Sâmbătă,10 noiembrie 2018, având înalta binecuvântare a Înaltpreasfințitului Părinte  Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a avut loc în localitatea Sascut, Protoieria Sascut, sfințirea noului sediu pentru pompieri și SMURD, prima structură de acest fel din județ, care va deservi nouă comune, respectiv Sascut, Corbasca, Huruieşti, Orbeni, Parava, Pânceşti, Răcăciuni, Tătărăşti şi Valea Seacă.

La acest eveniment marcant pentru comuna Sascut au participat autorități centrale, județene și locale, pompieri militari din toate structurile ISU Bacău, preoți din comună, elevi, cadre didactice și credincioși din localitățile comunei Sascut.

După primirea domnului  Raed Arafat, ministru Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, a urmat slujba de sfințire a sediului de pompieri, coordonată de părintele Abageru Vasile, secretar al Protoieriei Sascut, la care au participat și Pr. Teșu Marius Cristinel, preot în cadrul Unității de pompieri Moinești, Pr. Săviță Graur, Pr. Drăgan Pavel, Pr. Burduja Petru și Pr. Miron Ionuț-Constantin.

Tot acum s-au comemorat printr-o slujbă de pomenire, pompierii militari căzuți la datorie, care si-au jertfit viața lor pentru salvarea altor vieți, după care a urmat depunerea jurământului militar de către tinerii pompieri și rostirea rugăciunii de sacralizare a jurământului.

Defilarea solemnă a garnizoanelor de pompieri s-a desfășurat în fața cetățenilor din localitățile comunei Sascut și a oficialităților statului printre care: Raed Arafat, ministru Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, Generalul de brigadă Dan-Paul Iamandi, inspector general al IGSU, Inspectorii Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din Bistrița-Năsăud, Botoșani, Constanța, Iași, Vaslui, Harghita, Covasna, Neamț, Suceava și Vrancea, Valentin Ivancea, subprefectul Județului Bacău, Silviu-Ionel Pravăț, vicepreședinte al Consiliului Județean Bacău, Răută Ioan, primarul Comunei Sascut alături de cei opt primari ai primăriilor beneficiare ale serviciilor Pichetului de Pompieri nou înființat.

Prin purtarea de grijă a părintelui Protoiereu Negoiță Ioan, la finalul ceremoniei domnul  Raed Arafat, a primit din partea Protoieriei Sascut o icoană cu Maica Domnului - Călăuzitoarea, ca semn de recunoștință pentru efortul depus în salvarea de vieți omenești.
Pr. Vasile Abageru.
 

Citește mai multe articole despre: protoieria sascut