Sfinții Trei Ierarhi cinstiți în Protoieria Onești

31 Ianuarie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” Onești, cadrele dicatice și elevii și-au cinstit ocrotitorii.

 

Într-o atmosferă de sărbătoare, capela ”Sf. Trei Ierarhi” a colegiului a fost spațiul de întâlnire duhovnicească cu sfinții care ocrotesc pe dascălii și discipolii plăcuți lui Dumnezeu, preocupați cu dobândirea învățăturii celei bune și folositoare vieții.

Încă de la primele ore ale dimineții, elevii și profesorii acestei instituții de învățământ oneștean au poposit în locașul de cult spre  închinare și cinstirea sfinților ocrotirori.

La acest eveniment, delegat al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim a fost pr. Ilarion Mâță, inspector eparhial al Sectorului Social – Filantropic și reprezentant al Asociației ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, instituție care derulează de mai bine de trei ani, în partenerit cu acest colegiu, un proiect de voluntariat social, prin Centrul de tineret și voluntariat ”Sf. Trei Ierarhi”. Tinerii și cadrele didactice se implică activ în mai multe proiecte sociale ale comunității și ale centrelor de îngrijire de la Hârja.

După oficierea  Sf. Liturghii, pr. Ilarion a transmis arhiereștile binecuvântări și urări de bine cadrelor didactice și elevilor, oferind  în dar din partea Înaltpreasfinției Sale o icoană cu  Sf. Paracheva ocrotitoarea eparhiei, mulțumind domnului director Mihai Ursache și doamnei director adjunct Oana Zaharia, coordonator al Centrului de tineret și voluntariat, pentru frumoasa colaborare și implicare în acțiunile social – caritabile ale Bisericii Ortodoxe Române.

Din partea Pr. Protopop Ioan Bârgăuanu au fost oferite colegiului mai multe cărți și obiecte hand – made realizate de copiii și vârtnicii de la Hârja, ca semn de prețuire, spre dobândirea virtuților intelectuale.

Nu în ultimul rând, pr. Ilarion Mâță a felicitat implicarea deosebită a părintelui Ioan Ursu, parohul Parohiei ”Sf. Impărați Constantin și Elena” Onești și partener al proiectului educațional – spiritual cu această instituție.

După slujba de Te-deum și parastasul pentru profesorii și elevii trecuți în veșnicie, toți invitații au participat la un ”moment de suflet”, organizat de unii profesori  și elevi ai colegiului cu prilejul cinstirii Sf. Trei Ierarhi și a comemorării aparătorilor Ortodoxiei din timpul comunismului.