Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, cinstiți de către preoții și credincioșii romașcani

22 Mai 2018

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, 30 de preoți romașcani, sub protia părintelui protopop Dragos Munteanu, au săvârșit slujba Vecerniei unite cu Litia la Biserica „Sf. Împărați Constantin și Elena” din Roman, cu ocazia hramului. Această mare sarbatoare încheie evenimentele desfășurate în contextul Zilelor Municipiului Romanului.

Părintele protopop Dragos Munteanu, delegatul Înaltpreasfințitului Ioachim, a transmis credincioșilor și preoților prezenți binecuvântarea ierarhului, vorbind totodată despre semnificațiile sărbătorii închinate "Sfinților Împărați Constantin si Elena" și despre modul în care trebuie cinstit hramul unei biserici: "Sfinţii Mari Împăraţi Constantin şi Elena sunt pentru noi model de viaţă creştină de hărnicie, modestie şi înţelepciune şi rugători în ceruri".
A felicitat apoi pe părintele paroh Gheorghe Paleu pentru dăruirea și implicarea deosebită în viata parohiei prin implementarea unor proiecte pastoral - misionare și social - filantropice deosebite, totodată, arătându-și susținerea în vederea demarării lucrărilor de construcție la viitorul Centru social - cultural, ce se va înălța în apropierea bisericii.
La final, părintele paroh Paleu Gheorghe, consilier eparhial, a mulțumit ierarhului pentru purtarea de grijă arătată acestei parohii, delegatului Centrului eparhial pentru cuvânt, preoților participanți la acest moment înălțător, precum și credincioșilor. Tuturor celor prezenți le-au fost oferite pachete cu alimente și iconițe. La acest eveniment au participat și autorități locale, precum și tinerii din ATOR Roman.

Citește mai multe articole despre: protopopiatul roman