Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, cinstit în Protopopiatul Moinești

5 Iulie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Capela unității militare „Sfântul Voievod cel Mare” din Moinesti, a îmbrăcat haină de sărbătoare. Sărbătoarea a început din ajunul praznicului, cu săvârșirea Vecerniei unite cu Litia în biserica frumos amenajată din cadrul unității de Pompieri din Moinești.

 

Încoronarea sărbătorii a avut loc prin oficierea Sfintei Liturghii, protos fiind delegatul Centrului eparhial, părintele consilier Eugen Ciuchi,  însoțit de un sobor de preoți din Moinești și Bacău, care a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim și felicitările adresate Părintelui slujitor Teșu Cristinel, pentru lucrarea pastoral-misionară desfășurată în această unitate.

    La eveniment a fost prezent domnul Ministru Ilie Viorel, secretar de stat în relația cu Parlamentul și domnul primar din Moinești, Vieru Valentin, care la rândul lor l-au asigurat pe părintele Teșu Cristinel de tot sprijinul și de buna colaborare cu instituția. De asemenea a fost prezent și domnul comandant Mihalache Ion împreună cu cadrele militare.

În cadrul Sfintei Liturghii au fost rostite rugăciuni de mulțumire aduse lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra locașurilor de închinare și tot acum s-a săvârșit slujba de pomenire pentru ctitori, eroi și pompieri militari căzuți la datorie pentru apărarea patriei și a credinței strămoșești. La acest popas duhovnicesc au fost prezenți numeroși credincioși care, la finalul Sfintei Liturghii, au primit daruri din partea părintelui slujitor.

(pr. Marian Gliga)

 

Citește mai multe articole despre: Protopopiatul Moinesti, Capela pompieri, hram, 2 iulie, 2017