Sfântul Ilie, cinstit la parohia Slănic Moldova

20 Iulie 2019
În ziua de 20 iulie a.c., cu binecuvântarea Înaltpreasfintitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, s-a slujit dumnezeiasca Liturghie în Biserica cu hramul “Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul”,parohia Slănic-Moldova, sub protia Preacucernicului Părinte Ioan Bârgăoanu, Protopop de Onești, înconjurat de un sobor de preoți, cinstindu-l pe Marele Prooroc Ilie, patronul parohiei și al localității stațiune Slănic - Moldova.

Părintele Paroh Valentin Ilie a organizat hramul parohiei avand în vedere atât latura duhovniceascăa a acestei zile importante, cât și pe cea administrativă. În seara zilei de 19 iulie s-a săvarșit Slujba Privegherii, iar la Dumnezeiasca Liturghie de a doua zi s-au împărtășit peste 100 de credincioși de toate vârstele. Răspunsurile la strană au fost date de corala parohială condusă de doamna Mihaela Ilie.
În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Părintele Protoiereu Ioan Bârgâoanu a subliniat importanța sărbătorii Sfântului Prooroc Ilie și a felicitat comunitatea și ctitorii pentru multiplele lucrări de înfrumusețare a sfântului lăcaș.
La final, au fost cinstiti cu daruri toți cei care și-au adus aportul la înnoirea bisericii și s-au împărțit peste 300 de pachete cu alimente. Părintele Cătălin Ilie a prezentat numărul 14 al revistei anuale ,,Izvorul Numărul Unu” cu articole inedite despre Valea Slănicului. După parastasul pentru ctitori, Părintele Protopop Ioan Bârgâoanu a sfințit Așezământul social- filantropic “Sfântul Ierarh Spiridon” și Librăria bisericească “Sfânta Varvara”. (Teofil Ilie)

Citește mai multe articole despre: hram, parohia Slănic Moldova, sfantul Ilie