Sf. Mare Mucenic Gheorghe serbat la Parohia Onișcani

24 Aprilie 2017

Sâmbătă, 22 aprilie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, la Parohia Onișcani din Protopopiatul Buhuși a fost serbat Sf. Mare Mucenic Gheorghe, ocrotitorul spiritual al comunității.

În data de 22 aprilie 2017, la Parohia Onișcani din Protopopiatul Buhuși, a fost serbat Sf. Mare Mucenic Gheorghe, ocrotitorul spiritual alacestei comunității. Începând cu ora 16.00, slujba Vecerniei unită cu Litia a fost săvârșită de PC Pr. Protopop Vasile Cozma înconjurat de un sobor de preoți, alături de credincioși din localitate și din împrejurimi.

În cuvântul de învățătură părintele Protopop a vorbit despre importanța actului de jertfă însușit de Mântuitorul Iisus Hristos care a devenit model de urmat pentru toți cei care aveau să creadă în El așa cum a fost și Sf. Mare Mucenic Gheorghe.

După slujba de pomenire ai ctitorilor bisericii parohiale a fost sfințită de către părintele protopop o icoană a Sf. Mare Mucenic Gheorghe, donată de familia Samoilă Gheorghe și Liliana, care va rămâne în sfântul lăcaș spre închinarea credincioșilor acestei comunități.

La final, părintele Paroh Silviu Constantin Stoica a mulțumit părintelui protopop, preoților slujitori și credincioșilor prezenți cu gânduri de sănătate, binecuvântare și mântuire tuturor și în special celor care poartă numele Sf. Mare Mucenic Gheorghe.

Citește mai multe articole despre: Sf, mare, Mucenic, Gheorghe, serbat, la, parohia, Oniscani