Sf. Arhangheli serbați în Parohia Gârleni

9 Noiembrie 2018

Biserica parohială din localitatea Gârleni, Protopopiatul Buhuși și-a cinstit ocrotitorii spirituali, joi, 8 noiembrie 2018, când Biserica prăznuiește „Soborul Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil și al tuturor cereștilor puteri”.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, părintele Protopop Vasile Cozma, a fost prezent în mijlocul preoților și a comunității din Gârleni, săvârșind slujba Vecerniei și slujba de mulțumire pentru toate binefacerile primite de la Dumnezeu.

Părintele Protopop a rostit un cuvânt de învățătură, în care a vorbit despre împărțirea cetelor îngerești și slujirea lor, importanța cinstirii îngerilor și despre Arhangheli ca mesagerii lui Dumnezeu și aducători de vești bune, apreciind starea de rugăciune și liniște lăuntrică a celor prezenți.

Totodată părintele Protopop a remarcat buna organizare și implicare a părintelui paroh, a autorităților locale și consiliului parohial în viața Bisericii.

La finalul Vecerniei s-a săvârșit slujba de mulțumire pentru toată binefacerile primite, rugând ca Dumnezeu să binecuvânteze activitățile și proiectele ce se vor desfășura în Parohia Gârleni.

Părintele paroh Toma Constantin a mulțumit tuturor pentru participare și implicare în organizarea acestui moment de bucurie duhovnicească.

(pr. Toma Constantin)

Citește mai multe articole despre: hram, in, parohia, Garleni