Şedinţă administrativ-tematică a preoţilor din Protopopiatul Moineşti

10 Martie 2016

Joi, 10 martie 2016 cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ioachim Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în Sala Mare a Protopopiatului Moineşti, începând cu ora 0930 a avut loc ședința administrativ-tematică a preoţilor Protopopiatului Moinești.

          Cu această ocazie, în contextul Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox, a fost susţinută lucrarea Provocările la care sunt supuși tinerii din partea unei societăți–globalizate, sărăcite de valori spirituale, supusă unor permanente mutații, schimbări rapide, crize economice și spirituale: emigrația, consumul de alcool, droguri, libertinaj, violență etc.”   de către pr. HEREȘ OVIDIU preot paroh la parohia Valea Șoșii.

          Ședința a fost condusă de către Înaltpresfințitul IOACHIM de la Centrul Eparhial prin intermediul sistemului de teleconferință, delegați ai Înaltpreasfinției Sale prezenți la Moinești fiind PC Pr. Zamfir Alexandru - Consilier Administrativ Bisericesc și PC Pr. Ilarion Mâță - Inspector Eparhial la Sectorul Social Filantropic și Misionar.

           În cuvântul său, Înaltpresfințitul Ioachim a menționat: „Vă felicit în modul acesta virtual pentru activitatea pe care o desfășurați în Protopopiatul Moinești și mă bucur când vă întâlnesc, mai cu seamă că ați reușit să dați dinamism Protopopiatului Moinești prin hărnicia voastră, fiind conștienți de misiunea pe care o aveți ca preoți în contextul acestor timpuri atât de diversificate și instabile. Vă invit să fiți păstori și trimiși ai lui Hristos într-o lume care parcă nu își mai cunoaște istoria, nu își mai trăiește trecutul în perspectiva viitorului. Sunteți trimiși să țineți lumina credinței aprinsă în sfeșnic, veghind ca vânturile potrivnice din aceste timpuri să nu o stingă. Vă invit la o meditație la începutul perioadei acesteia frumoase de post, când trebuie să ne revizuim pe noi înșine și apoi să cerem credincioșilor încredințați nouă spre păstorire să facă bilanțul spiritual, bilanțul ființial spre descoperirea locului în care se află în raport cu sinele, în raport cu familia, cu păstorul de suflete, cu Dumnezeu care vede și veghează toate.”

Înaltpreasfințitul Ioachim, în cuvântul său, a făcut apel la preoții Protopopiatului Moinești, ca aceștia să dinamizeze în parohii activitatea pastoral-misionare prin realizarea unui program liturgic și spiritual concret și punctual de către fiecare preot slujitor, în această perioadă a Postului Mare.

Pe ordinea de zi, au fost puse în discuţie apoi și probleme curente şi comunicări administrative. (Pr. Mareș Costel)

Citește mai multe articole despre: protopopiat moinesti