Școala de vară "Sfântul Gheorghe Pelerinul", în Parohia Horia

Școala de vară " Sfântul Gheorghe Pelerinul" și-a încheiat activitatea în ziua de 7 septembrie, zi de bucurie pentru comunitatea din Horia, prilejuită de hramul bisericii de la cimitir.

La sfârșitul Slujbei de Priveghere, după cuvântul de învățătură împărtășit de părintele protoiereu Alexandru Dragoș Munteanu au fost evidențiate, de către părintele paroh Smerea Gheorghe, activitațile ce au fost implementate în cadrul ei și realizate cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. Astfel, au fost premiați voluntarii ce au fost alături de părintele paroh și de preoții slujitori spre a coordona buna desfășurare a acestor activități. Fiecare voluntar a primit o diplomă de participare, o medalie și o cupă cuvenită responsabilității exercitate. A fost premiat și elevul Badea Mihai care a participat cu o compoziție proprie la proiectul inițiat de Protopopiatul Roman "Stanița, simbol al etnografiei poporului român", premiu constând într-o diplomă de excelență, o cupă, o medalie și o sumă de bani considerabilă.

Cea mai așteptată activitate a Școlii de vară a fost concursul de biciclete Cupa "Florin Teodorescu", denumire dată după sponsorul principal al acesteia. La acest concurs au participat peste 40 de elevi, fete și baieți. Câștigătorii locurilor 1, 2 și 3 au fost recompensați cu câte o bicicletă. La acestea s-au mai adăugat o bicicletă pentru cel mai longeviv biciclist, dar și alte două biciclete pentru cei mai mici concurenți la concurs. În total, 10 biciclete, suplimentându-se la băieți premierea locului 4 tot cu o bicicletă. La toate acestea s-a considerat binevenită evidențierea și premierea șefului promoției Școlii "Carmen Sylva" Horia, cu diplomă, cupă și o sumă consistentă, precum și a elevilor care au dus renumele comunității din Horia peste hotare acolo unde, alături de echipa din care au făcut parte, la Campionatul European de combat, Elveția, au obținut locul I. Și aceștia, trei la număr, au primit diplome, cupe, medalii și sume consistente de bani. De asemenea, 21 de elevi cu situație financiară modestă au primit ghiozdanele burdușite cu cele necesare pentru un act educativ competent, acum, la început de an școlar. La sfârșitul premierii, preacucernicul părinte protoiereu a felicitat pe părintele paroh Smerea Gheorghe, precum și pe preoții slujitori, preot Hrestic Petrică și preot Nicoară Vasile pentru eforturile depuse în organizarea unor astfel de activități cu rezultate deosebite. Părintele paroh a multumit, în primul rând Înaltpreasfințitului Ioachim pentru binecuvântarea dată desfășurării activităților în cadrul Școlii de vară, părintelui protoiereu pentru onorarea invitației de a fi prezent la momentul de bucurie al comunității din Horia, dar și sponsorilor și tuturor celor ce i-au fost alături pentru a aduce bucurie în sufletul copiilor și nu numai.

(Pr. Gheorghe Smerea)