Regal muzical la Comăneşti

21 Decembrie 2017

Cu binecuvântarea  Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, şi în parteneriat cu Primăria Oraşului Comăneşti, miercuri, 20 decembrie 2017, la Centrul de Agrement Trotuş din localitate, Protopopiatul Moineşti a organizat Concertul de sărbători ”Noapte de Crăciun” susţinut de Filarmonica "Mihail Jora" din Bacău, sub bagheta dirijorului Juan Cantarell din Spania.

 

Serata culturală a fost moderată de fagotistul Pavel Ionescu, care este şi managerul Filarmonicii „Mihail Jora” din Bacău, din 2007, şi a cuprins piese muzicale având tematica sărbătorilor de iarnă, din care amitim câteva: A Christmas Festival, Stille Nacht, Have Yourself a Little Merry Christmas, Santa Claus is coming to Town, The Christmas Song şi Moş Crăciun, în interpretarea sopranei Gabriela Iştoc şi a mezzosopranei Sonia Hazarian, precum şi suite clasice din Baletul “Spărgătorul de nuci” de P.I.Ceaikovski.

Părintele protopop Costel Mareş a mulţumit Consiliului Local Comăneşti şi domnului primar Viorel Miron pentru că împreună s-a reuşit oferirea acestui minunat dar tuturor iubitorilor de cult şi de cultură din acest ţinut binecuvântat de Dumnezeu.

“Ne aflăm în pragul marii sărbători a Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos, care nu reprezintă altceva decât, darul prin excelenţă pe care Dumnezeu îl face lumii prin trimiterea Fiului Său Cel iubit să se nască, să crească şi să ne mântuiască pe fiecare dintre noi. Ca răspuns la acest minunat dar, omul la rândul lui dăruieşte celor dragi, din dorinţa de a se asemăna cu Dumnezeu care este izvorul tuturor darurilor. Iar în seara aceasta s-a văzut partea concretă a dragostei ce o purtăm faţă de fiecare în Domnul Iisus Hristos, prin darul oferit tuturor celor ce au dorit să participle la acest eveniment”, a spus părintele protopop Costel Mareş.

În încheiere, părintele protoiereu a transmis tuturor sărbători minunate şi binecuvântate, cu pace şi bucurii în suflete.

(Cristian Balaban)

Regal muzical la Comăneşti