Protopopiatul Sascut

Protopop P.C. Pr. Ion Negoiță

La inițiativa Preasfinției Sale Ioachim Băcăuanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, în anul 2008 se propune înființarea la Sascut a unei noi Protoierii. Părintele Ioan Negoiţă, preot paroh al Parohiei Păncești, comuna Sascut, a fost însarcinat cu punerea în practică a acestui proiect, care a constat în organizarea noii protoierii și construirea unui sediu adecvat.

Protopopiatul Sascut, din punct de vedere administrativ cuprinde în total 65 de parohii, 2  Mănăstiri.

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Ion Negoiță
  • Secretar – P.C. Pr. Vasile Abageru
  • Contabil – Ec. Daniela Diaconu
  • Casier – Ana Maria

Contacte:
Adresa: Nr. 1, Comuna Sascut, Jud. Bacău; Cod poștal: 607520
Tel/Fax: 0234.280.641
E-mail: protopopiatulsascut@yahoo.com
Web: www.protoieriasascut.ro

Știri din Protopopiatul Sascut

16 August 2019

Vineri, 16 august 2019, credincioși si pelerini s-au reunit în curtea Schitului cu hramurile „Sfântul Cuvios Alexie" - omul lui Dumnezeu și "Sfinții Martiri Brâncoveni“, din comuna Parava, Protopopiatul Sascut, spre a sărbători hramul de vară, al  "Sfinților Martiri Brâncoveni: Constantin Voievod cu cei patru fii ai săi, Constantin, Ștefan, Radu, Matei, și sfetnicul Ianache".

12 August 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ioachim și prin purtarea de grijă a părintelui protoiereu Vasile Abageru, în Parohia Fulgeriș din Protopopiatul  Sascut, în perioada 5-11 august 2019, s-au desfășurat cursurile Școlii de vară sub egida "Școala din vatra Bisericii". 

11 August 2019

În ziua de 11 august 2019, credincioșii Parohiei Parava din Protopopiatul Sascut au asistat la slujba de înmormântare a părintelui Marius Gabriel Bărăscu, bunul lor preot și duhovnic, cel care le-a slujit cu multă dragoste și abnegație. Slujba de înhumare a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim alături de preoți colegi ai părintelui decedat, de preoți din Protopopiatul Sascut, precum și de enoriașii care au deplâns plecarea prematură dintre ei a părintelui adormit întru nădejdea Învierii.

9 August 2019

Vineri, 09 August 2019, preoți, credincioși și toți cei care l-au cunoscut pe părintele Marius Gabriel Bărăscu, s-au reunit la Biserica cu "Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil", din Parohia  Parava, Protoieria Sascut, pentru a participa la slujba de priveghere.

3 August 2019

În ziua de 3 august 2019, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a oficiat două vizite pastorale la mănăstirile de pe raza Protopopiatului Sascut.

31 Iulie 2019

În perioada 22 - 28 iulie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim și sub îndrumarea părintelui protopop Vasile Abageru, în parohiile Cucova, Slobozia-Urechești, Slobozia-Stănișești și Slobozia-Nouă (Panu), din Protoieria Sascut, a avut loc proiectul cultural-catehetic Școala de vară, intitulat "Școala din vatra satului" și programul eparhial “Cateheze în parohii”, ediția a V-a.

31 Iulie 2019

Peste 100 de copii din parohiile Rădoaia, Căbești, Soci și Fundoaia, și-au petrecut în săptămâna 22-28 iulie 2019, o parte din vacanță în tinda bisericii, prin participarea la proiectul cultural-catehetic "Școala din vatra satului" și proiectul eparhial "Cateheze în parohii", ediția a v-a, desfășurat prin proiectul catehetic "Satul între tradiționalism și urbanizare".

29 Iulie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, și sub îndrumarea părintelui protopop Vasile Abageru, în perioada 22-26 iulie 2019, în parohiile Protopopiatului Sascut a avut loc proiectul cultural - catehetic „Școala de vară - Vacanță în tinda bisericii”.

29 Iulie 2019

Cu mari emoții și lacrimi în ochi, copiii care au participat la tabăra duhovnicească de la Poiana Sărată, organizată de Protoieria Sascut în colaborare cu Sectorul  social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, și-au luat rămas bun unii de la alții, după ce timp de șase zile au legat prietenii, s-au rugat împreună și au participat la activități diverse. 

26 Iulie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în biserica din satul Sârbi, filia Parohiei Lehancea din Protopopiatul Sascut, a avut loc în perioada 21-24 iulie 2019 proiectul cultural-catehetic Școala de vară, aflat la prima ediție. Astfel, alături de preotul paroh Bogdan Lupu, peste 30 de copii au participat la cursurile ce au fost desfășurate și prin care tinerii enoriași și-au îmbunătățit și mai mult cunoștințele duhovnicești, morale și educative, dat fiind faptul că la acestea au participat și profesori de la școala primară de aici.