Protopopiatul Sascut

Protopop P.C. Pr. Ion Negoiță

La inițiativa Preasfinției Sale Ioachim Băcăuanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, în anul 2008 se propune înființarea la Sascut a unei noi Protoierii. Părintele Ioan Negoiţă, preot paroh al Parohiei Păncești, comuna Sascut, a fost însarcinat cu punerea în practică a acestui proiect, care a constat în organizarea noii protoierii și construirea unui sediu adecvat.

Protopopiatul Sascut, din punct de vedere administrativ cuprinde în total 65 de parohii, 2  Mănăstiri.

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Ion Negoiță
  • Secretar – P.C. Pr. Vasile Abageru
  • Contabil – Ec. Daniela Diaconu
  • Casier – Ana Maria

Contacte:
Adresa: Nr. 1, Comuna Sascut, Jud. Bacău; Cod poștal: 607520
Tel/Fax: 0234.280.641
E-mail: protopopiatulsascut@yahoo.com
Web: www.protoieriasascut.ro

Știri din Protopopiatul Sascut

20 Mai 2019

Luni, 6 mai 2019, în sala de ședințe "Episcop Teodosie Atanasiu" a Protopopiatului Sascut, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, a avut loc premierea participanților la concursul patriarhal "Hristos, sufletul satului meu", etapa pe protopopiat; în prezența copiilor, a profesorilor de religie care i-au coordonat și a preoților care s-au implicat în pregătirea acestora.

 

3 Mai 2019

Pentru credincioșii Parohiei Slobozia II, din comuna Stănișești, județul Bacău, praznicul  "Izvorul Tămăduirii" a fost un prilej de mare bucurie duhovnicească, întrucât, la ceas de rugăciune, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, pe aceste meleaguri, a fost așezată piatra de temelie pentru un nou sfânt locaș.

2 Mai 2019

În seara zilei de joi, 02.05.2019, în biserica cu hramul “Izvorul Tămăduirii“ din localitatea Sascut, s-a oficiat slujba Vecerniei și a Ceasurilor, urmată de o expoziție de tradiții și obiceiuri specifice sărbătorilor pascale cu un important impact catehetic.

29 Aprilie 2019

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a săvârșit astăzi, 30 aprilie 2019, slujba de hirotesie întru protopop de Sascut a părintelui iconom stavrofor Vasile Abageru. Acesta va continua activitatea emblematică a fostului părinte protopop Ioan Negoiță, care s-a mutat luna trecută în Împărăția Cerurilor, în urma unei boli nemiloase.

21 Aprilie 2019

Sâmbătă, 20 aprilie 2019, tânărului preot Cristian Bernacic i-a fost încredințată, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, păstorirea credincioșilor din Parohia Rădoaia, comuna Parava, în calitate de preot paroh.

20 Aprilie 2019

Sâmbătă, 20 aprilie 2019, în Biserica "Adormirea Maicii Domnului" din localitatea Pâncești, Protoieria Sascut, începând cu ora 14:30, a fost oficiat parastasul, rânduit la șase săptămâni de la trecerea la Domnul, a fostului părinte protoiereu Ioan Negoiță.

17 Aprilie 2019

În cadrul proiectului educațional "Școala altfel", ziua de miercuri, 17 aprilie 2019, din săptămâna premergătoare Praznicului Floriilor, a fost prilej de pelerinaj la Mănăstirea Răchitoasa din județul Bacău, pentru elevii și cadrele didactice ale Liceului Tehnologic "Alexandru Vlahuță", din Podu Turcului. 

15 Aprilie 2019

Astăzi, 15 Aprilie 2019, elevii Liceului Tehnologic "J.M. Elias" din localitatea Sascut, au participat la programul educațional "Școala altfel", intitulat "Drumul Crucii: Urcuș spre Înviere".

12 Aprilie 2019

Începând cu ora 10.00, în ziua de 12 aprilie a.c., în biserica parohială ce poartă hramul "Nașterea Maicii Domnului'' din satul Țepoaia, com. Motoșeni, păstorită de părintele Ionuț Liviu Apetrei, a fost oficiată Taina Sfântului Maslu, precedată de slujba Agheasmei Mici de către un sobor de 13 preoți, împreună cu coordonatorul cercului pastoral, părintele Domide Marian Muche.

12 Aprilie 2019

Săptămâna a V-a din Postul Mare a reprezentat un bun prilej pentru credincioșii slobozieni călăuziți de părintele paroh Teofil Grama să-și manifeste milostenia față de beneficiarii Asociației „Sfântul Ștefan cel Mare-Hârja și de copiii ocrotiți de Mănstirea Mărcuș.