Protopopiatul Sascut

Protopop P.C. Pr. Ion Negoiță

La inițiativa Preasfinției Sale Ioachim Băcăuanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, în anul 2008 se propune înființarea la Sascut a unei noi Protoierii. Părintele Ioan Negoiţă, preot paroh al Parohiei Păncești, comuna Sascut, a fost însarcinat cu punerea în practică a acestui proiect, care a constat în organizarea noii protoierii și construirea unui sediu adecvat.

Protopopiatul Sascut, din punct de vedere administrativ cuprinde în total 65 de parohii, 2  Mănăstiri.

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Ion Negoiță
  • Secretar – P.C. Pr. Vasile Abageru
  • Contabil – Ec. Daniela Diaconu
  • Casier – Ana Maria

Contacte:
Adresa: Nr. 1, Comuna Sascut, Jud. Bacău; Cod poștal: 607520
Tel/Fax: 0234.280.641
E-mail: protopopiatulsascut@yahoo.com
Web: www.protoieriasascut.ro

Știri din Protopopiatul Sascut

21 Aprilie 2019

Sâmbătă, 20 aprilie 2019, tânărului preot Cristian Bernacic i-a fost încredințată, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, păstorirea credincioșilor din Parohia Rădoaia, comuna Parava, în calitate de preot paroh.

20 Aprilie 2019

Sâmbătă, 20 aprilie 2019, în Biserica "Adormirea Maicii Domnului" din localitatea Pâncești, Protoieria Sascut, începând cu ora 14:30, a fost oficiat parastasul, rânduit la șase săptămâni de la trecerea la Domnul, a fostului părinte protoiereu Ioan Negoiță.

17 Aprilie 2019

În cadrul proiectului educațional "Școala altfel", ziua de miercuri, 17 aprilie 2019, din săptămâna premergătoare Praznicului Floriilor, a fost prilej de pelerinaj la Mănăstirea Răchitoasa din județul Bacău, pentru elevii și cadrele didactice ale Liceului Tehnologic "Alexandru Vlahuță", din Podu Turcului. 

15 Aprilie 2019

Astăzi, 15 Aprilie 2019, elevii Liceului Tehnologic "J.M. Elias" din localitatea Sascut, au participat la programul educațional "Școala altfel", intitulat "Drumul Crucii: Urcuș spre Înviere".

12 Aprilie 2019

Începând cu ora 10.00, în ziua de 12 aprilie a.c., în biserica parohială ce poartă hramul "Nașterea Maicii Domnului'' din satul Țepoaia, com. Motoșeni, păstorită de părintele Ionuț Liviu Apetrei, a fost oficiată Taina Sfântului Maslu, precedată de slujba Agheasmei Mici de către un sobor de 13 preoți, împreună cu coordonatorul cercului pastoral, părintele Domide Marian Muche.

12 Aprilie 2019

Săptămâna a V-a din Postul Mare a reprezentat un bun prilej pentru credincioșii slobozieni călăuziți de părintele paroh Teofil Grama să-și manifeste milostenia față de beneficiarii Asociației „Sfântul Ștefan cel Mare-Hârja și de copiii ocrotiți de Mănstirea Mărcuș.
 

11 Aprilie 2019

Urmând îndemnul Sfântului Apostol Iacov ( Ep.Iacov 5,14-15) și având binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, joi, 11 aprilie 2019, în săptămâna a V-a a  Postului Mare, în Biserica "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe și Sfântul Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir”, din satul Rogoaza, Parohia Scărișoara, Protoieria Sascut, preoții din Cercul Pastoral „Preot Vasile Heisu"- Răcăciuni au săvârșit Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite, urmată de Slujba Agheasmei Mici și de Taina Sfântului Maslu. 

7 Aprilie 2019

Astăzi, 7 aprilie 2019, în Duminica a IV-a din Postul Mare, Biserica "Sf. Ap. Petru și Pavel" din satul Scărișoara, Parohia Scărișoara a fost gazda proiectului eparhial "În temniță am fost și ați venit la Mine", desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. 

 

3 Aprilie 2019

Preoții care alcătuiesc Cercul Pastoral nr. 1 "Episcop Teodosie Atanasiu", din parohiile comunelor Sascut și Urechești avându-l responsabil pe părintele Burduja Petru, împreună cu credincioșii lor, au participat în data de 3 aprilie 2019, când Biserica prăznuiește pe Sfinții Cuvioși Nichita Mărturisitorul și Ilirie, la Taina Sfântului Maslu, în biserica cu hramul "Sfinții Părinți Ioachim și Ana", din localitatea Urechești.

29 Martie 2019

În ziua de vineri, 29 martie 2019, preoții Cercului pastoral-misionar nr. 2 "Sfântul Eftimie cel Mare", din Protopopiatul Sascut, s-au reunit într-o atmosferă de adâncă evlavie și rugăciune în Parohia Valea Seacă II.