Protopopiatul Sascut

Protopop P.C. Pr. Ion Negoiță

La inițiativa Preasfinției Sale Ioachim Băcăuanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, în anul 2008 se propune înființarea la Sascut a unei noi Protoierii. Părintele Ioan Negoiţă, preot paroh al Parohiei Păncești, comuna Sascut, a fost însarcinat cu punerea în practică a acestui proiect, care a constat în organizarea noii protoierii și construirea unui sediu adecvat.

Protopopiatul Sascut, din punct de vedere administrativ cuprinde în total 65 de parohii, 2  Mănăstiri.

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Ion Negoiță
  • Secretar – P.C. Pr. Vasile Abageru
  • Contabil – Ec. Daniela Diaconu
  • Casier – Ana Maria

Contacte:
Adresa: Nr. 1, Comuna Sascut, Jud. Bacău; Cod poștal: 607520
Tel/Fax: 0234.280.641
E-mail: protopopiatulsascut@yahoo.com
Web: www.protoieriasascut.ro

Știri din Protopopiatul Sascut

17 Octombrie 2019

Prin proiectul social-eparhial ”Întinde o mână și dă șansă vieții! Donează sânge!” derulat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, preoții din Protopopiatul Sascut în parteneriat cu Departamentul Pro-Vita din cadrul Sectorului social- filantropic și misionar și Centrul de Transfuzie Bacău, se alătură campaniei naționale inițiate de Patriarhia Română "Donează sânge, salvează o viață!".Răspunzând la semnalul mai multor unități medicale și centre de transfuzie din țară privind scăderea numărului de donatori din această perioadă, Patriarhia Română reînnoiește apelul său către clerul şi credincioşii Bisericii Ortodoxe Române pentru donare de sânge.

1 Octombrie 2019

Marți, 1 octombrie 2019, la nivelul Protoieriei Sascut a debutat programul eparhial intitulat "Întinde o mână și dă șansă vieții. Donează sânge!", cu binecuvântarea Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim. 

 

22 Septembrie 2019

Duminică, 22 Septembrie 2019, în parohia Urechești I din Protopopiatul Sascut, a fost oficiată slujba de sfințire a troiței cu hramul " Înălțarea Sfintei Cruci" ridicată din evlavie față de Dumnezeu, la inițiativa Consiliul Local Urechești, sprijinit de credincioșii parohiei împreună cu preotul paroh Fera Gelu.

 
21 Septembrie 2019

Sâmbătă, 21 septembrie 2019, credincioșii din comunitatea parohială Lehancea, Filia Sârbi, comuna Podu Turcului din Protopopiatul Sascut, au trăit momente de aleasă înălțare sufletească, întrucât biserica parohială a primit veșmântul luminos al sfințeniei și hramul "Sfântului Ierah Nicolae". 

 

 

19 Septembrie 2019

Joi, 19 septembrie 2019, în biserica "Adormirea Maicii Domnului" din Parohia Pâncești, Protoieria Sascut, cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, a avut loc sedința preoților din luna septembrie.

 
15 Septembrie 2019

Duminică, 15 septembrie 2019, în Biserica "Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil" din localitatea Parava, Protoieria Sascut, a fost săvârșită slujba Parastasului pentru părintele Marius Bărăscu, la împlinirea celor 40 de zile de la trecerea la cele veșnice. Tot în această zi a avut loc și instalarea noului preot paroh, Marius Gheorghiță. 

 
7 Septembrie 2019

În ziua de 7 septembrie 2019, Înaltpreasfințitul părinte Arhiepiscop Ioachim a binecuvântat munca și râvna credincioșilor ce au reușit împreună cu preotul paroh Neculai Burduja și alături de mulți oameni de bine, dar și cu sprijinul Consiliul Local, să ridice un așezământ modern ce are ca și ocrotitor pe Sfântul Ioan Rusul, care a fost binecuvântat acum. Totodată, înainte de Sfânta Liturghie Arhierească, a avut loc și slujba de resfințire a locașului de cult ce a fost modernizat și dotat cu noi obiecte de cult.

2 Septembrie 2019

Având arhiereasca binecuvântare a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la Sfânta Liturghie din Duminica a VIII-a după Rusalii oficiată în lăcașul de cult cu hramul  „Sf. Mc Dimitrie” din Parohia Huțu, Protopopiatul Sascut, sub protia părintelui protoiereu Abageru Vasile, alături de un sobor de preoți, a avut loc festivitatea de prezentare și actul de instalare a noului preot paroh Ardeleanu Gheorghe, în fața unui număr mare de credincioși, autorități locale și alți invitați.

 

31 August 2019

Vineri, 30 August 2019, credincioșii Parohiei Slobozia Bacău II, comuna Stănișești, Protopopiatul Sascut, și-au serbat ocrotitorul, pe Sfântul Ierarh Varlaam, Mitropolitul Moldovei și au participat la slujba de sfințire a unei troițe, ridicată din evlavie față de Dumnezeu, de câteva familii, împreună cu slujitorul lor, părintele paroh, Grama Marian.

29 August 2019

În perioada 25-29 august 2019, în Parohia Cornățel, comuna Urechești, Protoieria Sascut, având arhiereasca binecuvântare a Înaltpresfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, sub coordonarea preotului paroh Rusu Constantin, s-au derulat programele culturale eparhiale "Școala din vatra satului" și "Cateheze în parohii".