Protopopiatul Sascut

Protopop P.C. Pr. Vasile Abageru

La inițiativa Preasfinției Sale Ioachim Băcăuanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, în anul 2008 se propune înființarea la Sascut a unei noi Protoierii. Părintele Ioan Negoiţă, preot paroh al Parohiei Păncești, comuna Sascut, a fost însarcinat cu punerea în practică a acestui proiect, care a constat în organizarea noii protoierii și construirea unui sediu adecvat.

Protopopiatul Sascut, din punct de vedere administrativ cuprinde în total 65 de parohii, 2  Mănăstiri.

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Vasile Abageru
  • Secretar – P.C. Pr. 
  • Contabil – Ec. Daniela Diaconu
  • Casier – Ana Maria

Contacte:
Adresa: Nr. 1, Comuna Sascut, Jud. Bacău; Cod poștal: 607520
Tel/Fax: 0234.280.641
E-mail: protopopiatulsascut@yahoo.com
Web: www.protoieriasascut.ro

Știri din Protopopiatul Sascut

9 Decembrie 2019

În Duminica a XXVII-a după Rusalii, pe 9 decembrie 2019, în biserica "Sfântul Dimitrie" din Parohia Fulgeriș, Protopopiatul Sascut, s-a desfășurat proiectul eparhial "În temniță am fost și ați venit la Mine" cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și sub directa coordonare a părintelui protopop Vasile Abageru. 

2 Decembrie 2019

Luni, 2 decembrie 2019, în cadrul Cercului pastoral nr. 1 "Episcop Teodosie Atanasiu", la Protoieria Sascut s-au  desfășurat mai multe activități legate de Ziua Națională a României. 

2 Decembrie 2019

De Ziua Națională a României - 1 Decembrie 2019, în parohiile din cuprinsul Protoierie Sascut s-a oficiat slujba de Te Deum și a Parastasului pentru eroii neamului, făuritorii Marii Uniri.

25 Noiembrie 2019

Luni, 25 noiembrie 2019, cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Parohia Fundoaia, din comuna Huruiești, Protoieria Sascut, a avut loc slujba de sfințire a Așezământului social- filantropic "Sfânta Ecaterina".

11 Noiembrie 2019

Ziua de luni, 11 noiembrie 2019, a fost motiv de bucurie pentru credincioșii din Parohia Meleșcani, comuna Dealu Morii, Protoieria Sascut, întrucât preț de câteva ore au avut ocazia de a-și petrece timpul liber,  în cadrul proiectului eparhial cu caracter social-filantropic: "Centru de socializare și petrecere a timpului liber pentru persoane vârstnice". 

10 Noiembrie 2019

Duminică, 10 noiembrie 2019, în Duminica a 25-a după Pogorârea Duhului Sfânt, credincioșii din Parohia Slobozia, comuna Urechești, Protopopiatul Sascut, și-au sărbătorit ocrotitorii parohiei, pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, și au participat la slujba de sfințire a noii troițe, ridicată din evlavie față de Dumnezeu, în curtea cimitirului din sat.

 

4 Noiembrie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, în a patra zi a lui Brumar, în Parohia Conțești, Protopopiatul Sascut, a fost inaugurat pentru seniorii parohiei, "Centrul de socializare și petrecere a timpului liber pentru persoane vârstnice".

3 Noiembrie 2019

Duminică, 3 noiembrie 2019, în Parohia Valea Seacă 1, cu hramul Sfinții Arhangheli, din Protoieria Sascut, a fost implementat  un nou proiect social-filantropic și s-a inaugurat "Centrul de socializare și petrecere a timpului liber pentru persoane vârstnice".

29 Octombrie 2019

Începând cu orele 10:00, în ziua de marți, 29 Octombrie 2019, cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, a avut loc sedința preoților din Protoieria Sascut din luna Octombrie, în Biserica cu hramul "Adormirea Maicii Domnului", din Parohia Pâncești, comuna Sascut.

24 Octombrie 2019

    
Săptămâna aceasta, în zilele de marți 22 octombrie și joi 24 octombrie 2019, în parohiile din Protoieria Sascut, cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Ioachim, s-a desfășurat ultima etapă a proiectului Eparhial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului  " Întinde o mână și dă șansă vieții ! Donează sânge!", parte a proiectului național din Campania " Donează sânge " organizat în Patriarhia Română.