Protopopiatul Buhuși

Protopop P.C. Pr. Vasile Cosma

Protopopiatul  Buhuși este o circumscripţie administrativ-bisericească, care cuprinde mai multe parohii din Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului.

Protopopiatul Buhuși, cuprinde în total 39 de parohii și 2  Mănăstiri.

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Vasile Cosma
  • Secretar – Munteanu Constantin Sorin
  • Contabil – Ec. Ana Mihalcea    
  • Casier – Pascariu Sebastian

Contacte:
Adresa: Str. Carpați, nr. 2, Municipiul Buhuși, Jud. Bacău; Cod poștal: 605100
Tel/Fax: 0234.261.151
E-mail: protoieriabuhusi@yahoo.com
Web: http://protoieriabuhusi.ro

Știri din Protopopiatul Buhuși

15 Octombrie 2019

Sâmbătă, 12 octombrie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim a fost oficiată în Parohia Lespezi, Protopopiatul Buhuși, slujba Vecerniei unită cu Litia, în cinstea ocrotitorului spiritual al bisericii parohiale și al comunității de aici, Sf. Cuv. Parascheva.

8 Octombrie 2019

Marți, 8 octombrie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la Parohia Români, Protopopiatul Buhuși a avut loc întâlnirea cercului pastoral nr. 2 „Sf. Ap. Petru și Pavel” din care fac parte parohiile comunelor Români și Moldoveni din județul Neamț.

27 Septembrie 2019

Joi, 26 septembrie 2019, în ziua pomenirii Sf. Voievod Neagoe Basarab, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim a avut loc la Parohia Buda din Protopopiatul Buhuși, întrunirea Cercului pastoral nr. 1 „Sf. Ierarh Nicolae”, din care fac parte atât parohiile orașului Buhuși, cât și cele din comuna Blăgești.

17 Septembrie 2019

Luni, 16 septembrie 2019, la Filia Poiana Negustorului din Protopopiatul Buhuși s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și prin implicarea directă a părintelui paroh Dima Lucian activitatea „Școala din Biserică”.

15 Septembrie 2019

Sâmbătă, 14 septembrie 2019, în ziua Înălțării Sfintei Cruci, părintele profesor Constantin Necula, de la Facultatea de Teologie „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu a susținut la Casa de Cultură din orașul Buhuși conferința „Înălțarea Sfintei Cruci și înălțarea neamului”.

13 Septembrie 2019

Joi, 12 septembrie 2019, în Protopopiatul Buhuși a fost desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și prin implicarea directă a părintelui protopop Vasile Cozma, proiectul eparhial anual „Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți”.

11 Septembrie 2019

Miercuri, 11 septembrie 2019, la sediul Protopopiatului Buhuși, în Catedrala „Sf. Nicolae”, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, a avut loc, în prezența părintelui protopop Vasile Cozma, conferința pastoral – misionară a preoților din Protopopiatul Buhuși.

9 Septembrie 2019

Comunitatea satului Gura Văii din Protopopiatul Buhuși a serbat duminică, 8 septembrie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, hramul bisericii parohiale – Nașterea Maicii Domnului.

9 Septembrie 2019

Sâmbătă, 7 septembrie 2019, în Parohia „Sf. Înviere” – Buhuși, a avut loc cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, slujba Vecerniei în cinstea sărbătorii Nașterii Maicii Domnului, care este al II-lea hram al acestei comunități.

2 Septembrie 2019

În biserica cu hramul Sf. Gheorghe din satul Brad, Protopopiatul Buhuși, a avut loc duminică, 1 septembrie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la inițiativa părintelui paroh Cătălin Chiper, o activitate de socializare dedicată persoanelor vârstnice din parohie .