Protopopiatul Buhuși

Protopop P.C. Pr. Vasile Cosma

Protopopiatul  Buhuși este o circumscripţie administrativ-bisericească, care cuprinde mai multe parohii din Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului.

Protopopiatul Buhuși, cuprinde în total 39 de parohii și 2  Mănăstiri.

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Vasile Cosma
  • Secretar – Munteanu Constantin Sorin
  • Contabil – Ec. Ana Mihalcea    
  • Casier – Pascariu Sebastian

Contacte:
Adresa: Str. Carpați, nr. 2, Municipiul Buhuși, Jud. Bacău; Cod poștal: 605100
Tel/Fax: 0234.261.151
E-mail: protoieriabuhusi@yahoo.com
Web: http://protoieriabuhusi.ro

Știri din Protopopiatul Buhuși

18 Aprilie 2019

Joi, 18 aprilie 2019, a avut loc la nivelul orașului Buhuși prima ediție a concursului sportiv „Crosul orașului Buhuși”.

15 Aprilie 2019

Luni, 15 aprilie 2019, la Protopopiatul Buhuși a fost prezentat, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și din încredințarea părintelui protopop Vasile Cozma, proiectul social „Casa praznicală – Centru de socializare și petrecere a timpului liber pentru vârstnici”.

2 Aprilie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în data de 2 aprilie 2019, la sediul Protopopiatului Buhuși, au fost evaluate cele patru portofolii ale parohiilor Gârleni, Lețcana, Sfinții Trei Ierarhi și Sfânta Înviere din Protopopiatul Buhuși, care au participat anul acesta la etapa locală.

24 Martie 2019

Duminică, 24 martie 2019, în ajunul praznicului Bunei Vestiri, în Protopopiatul Buhuși s-a organizat cu binecuvântarea și susținerea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, „Marșul pentru Viață 2019” având ca motto cuvintele „Unic din prima secundă”.

18 Martie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în fiecare an se desfășoară în Parohia Lețcana din Protopopiatul Buhuși, programul catehetic „Micul creștin talentat”, la care participă toți copiii din parohie.  În luna martie, în mijlocul copiilor implicați în acest proiect, a fost prezent meșterul popular Rodion Stoian.

7 Martie 2019

Joi, 7 martie 2019, a avut loc la Parohia Onișcani din Protopopiatul Buhuși, întrunirea preoților din cercul pastoral nr. 3 „Sf. Cuvioasă Parascheva”, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și în prezența părintelui protopop Vasile Cozma.

6 Martie 2019

La sediul Protopopiatului Buhuși, s-au întrunit miercuri, 6 martie 2019, în conferință administrativă, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, preoții din parohiile arondate acestui protopopiat.

28 Februarie 2019

Joi, 28 februarie 2019, în ziua de prăznuire a Sfinților Cuvioși Ioan Casian si Gherman din Dobrogea, în Parohia Bărcu – Goșmani a avut loc întâlnirea preoților din Cercul pastoral nr. 2 „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și în prezența părintelui protopop Vasile Cozma.

12 Februarie 2019

În Parohia Valea lui Ion din Protopopiatul Buhuși s-a întrunit în data de 12 februarie 2019, Cercul pastoral nr. 1 „Sf. Ierarh Nicolae”, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și în prezența părintelui protopop Vasile Cozma.

30 Ianuarie 2019

Parohia „Sf. Trei Iearhi” din orașul Buhuși a îmbrăcat haină de sărbătoare, marți, 29 ianuarie 2019, cu ocazia cinstirii ocrotitorilor spirituali ai bisericii parohiale și ai comunității din această parohie.