Protopopiatul Buhuși

Protopop P.C. Pr. Vasile Cosma

Protopopiatul  Buhuși este o circumscripţie administrativ-bisericească, care cuprinde mai multe parohii din Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului.

Protopopiatul Buhuși, cuprinde în total 39 de parohii și 2  Mănăstiri.

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Vasile Cosma
  • Secretar – Munteanu Constantin Sorin
  • Contabil – Ec. Ana Mihalcea    
  • Casier – Pascariu Sebastian

Contacte:
Adresa: Str. Carpați, nr. 2, Municipiul Buhuși, Jud. Bacău; Cod poștal: 605100
Tel/Fax: 0234.261.151
E-mail: protoieriabuhusi@yahoo.com
Web: http://protoieriabuhusi.ro

Știri din Protopopiatul Buhuși

13 August 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim,  Arhiepiscopul Romanului și Bacaului, în Parohia Berești-Bistrița II, la Biserica „Sfinții Voievozi” s-a desfășurat sub îndrumarea părintelui paroh Rotaru Ștefan – Ovidiu, programul cultural – catehetic „Vacanță de vară în tinda Bisericii”- ediția I, în perioada 05 – 09 august 2019, la care au participat 35 de copii.

29 Iulie 2019

În perioada 22 – 28 iulie 2019, în Parohia Bărcu – Goșmani, Protopopiatul Buhuși, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a avut loc programul catehetic – Școală de vară „Vacanța copiilor în satul natal”, dedicat copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 și 18 ani.

25 Iulie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în perioada 15-21 iulie 2019, în Parohia ,,Sf. Arh. Mihail și Gavriil”- Gârleni, Protopopiatul Buhuși, s-au desfășurat activități cu tinerii și copiii în cadrul proiectului cultural catehetic Școală de vară.

24 Iulie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în perioada 15 – 20 iulie 2019, în Parohia Brad, comuna Berești-Bistrița, Protopopiatul Buhuși, s-a desfășurat cea de-a III-a ediție a proiectului „Școala de vară – prilej de bucurie și întâlnire cu Hristos”.

22 Iulie 2019

Duminică, 21 iulie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, și prin implicarea părintelui Dima Lucian, paroh la Parohia Pădureni din Protopopiatul Buhuși, copiii din Filia Poiana Negustorului au avut bucuria de a primi daruri din partea credincioșilor Brad, comuna Berești – Bistrița.

18 Iulie 2019

În ziua pomenirii Sf. Emilian de la Durostorum, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, obștea Mănăstirii Ciolpani și-a sărbătorit ocrotitorul spiritual.

17 Iulie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în perioada 8 – 14 iulie 2019, în Parohia „Sfânta Înviere” – Buhuși, s-a desfășurat cea de a IV-a ediție a proiectului cultural-catehetic al școlii de vară la care au participat zilnic aproximativ 90 de copii, în mare parte elevi ai școlilor „Mihail Andrei” și „Mihai Eminescu” din orașul Buhuși, dar și copii veniți în vacanță la bunici și care au dorit să repete frumoasele întâlniri din cadrul școlilor de vară din anii precedenți.

11 Iulie 2019

Joi, 11 iulie 2019, cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la Mănăstirea Ciolpani din Protopopiatul Buhuși a fost săvârșită slujba parastasului pentru Părintele Arhimandrit Emilian Panait, la împlinirea a 40 de zile de la mutarea sa la ceruri.

2 Iulie 2019

În după amiaza zilei de 1 iulie 2019, cu o zi înainte de împlinirea a 515 ani de la moartea domnului Moldovei, Ștefan cel Mare, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în Parohia Orbic din Protopopiatul Buhuși, prin grija părintelui protopop Vasile Cozma și prin buna organizare a părintelui paroh Bârjovanu Gheorghe a avut loc un moment duhovnicesc prin care au fost comemorate faptele de vitejie ale marelui domnitor.

2 Iulie 2019

În perioada 29 – 30 iunie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, Parohia Bărcu-Goșmani din Protopopiatul Buhuși și-a sărbătorit patronii spirituali – Sfinții Apostoli Petru și Pavel.