Protopopiatul Buhuși

Protopop P.C. Pr. Vasile Cosma

Protopopiatul  Buhuși este o circumscripţie administrativ-bisericească, care cuprinde mai multe parohii din Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului.

Protopopiatul Buhuși, cuprinde în total 39 de parohii și 2  Mănăstiri.

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Vasile Cosma
  • Secretar – Munteanu Constantin Sorin
  • Contabil – Ec. Ana Mihalcea    
  • Casier – Pascariu Sebastian

Contacte:
Adresa: Str. Carpați, nr. 2, Municipiul Buhuși, Jud. Bacău; Cod poștal: 605100
Tel/Fax: 0234.261.151
E-mail: protoieriabuhusi@yahoo.com
Web: http://protoieriabuhusi.ro

Știri din Protopopiatul Buhuși

18 Noiembrie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în Duminica „Bogatului care i-a rodit din belșug țarina”, Parohia Bărcu-Goșmani din Protopopiatul Buhuși a finalizat o activitate social filantropică la inițiativa părintelui paroh Mihai Macovei și la solicitarea Fundației „Melchisedec Ștefănescu” condusă de monahia Dionisia Șchiopu.

15 Noiembrie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, joi, 14 noiembrie 2019, în Parohia Bărcu din Protopopiatul Buhuși a avut loc sfințirea unei case construite din donațiile credincioșilor, pentru o familie alcătuită din două surori, Parascheva și Anica.

11 Noiembrie 2019

La Parohia Țârdeni, Protopopiatul Buhuși, a fost oficiată sâmbătă, 9 noiembrie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, slujba Vecerniei unită cu Litia în cinstea ocrotitorilor bisericii parohiale, Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil.

10 Noiembrie 2019

Joi, 7 noiembrie 2019, în ajunul sărbătorii Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil, a fost săvârșită, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, slujba Vecerniei, unită cu Litia, cu ocazia hramului bisericii parohiale.

8 Noiembrie 2019

În ziua de prăznuire a Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim a oficiat Sfânta Liturghie arhierească la Mănăstirea Runc. În cadrul acesteia a hirotonit un tânăr teolog întru diacon și a oficiat și slujba Parastasului pentru părintele Emilan Panait.

 

 

4 Noiembrie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, în duminica a 22-a după Rusalii, la Parohia Bărcu-Goșmani din Protopopiatul Buhuși, a avut loc a 22-a ediție a Zilei Recoltei și a Recunoștinței. Din partea Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului a participat, ca delegat al Ierarhului, părintele Daniel-Ionel Marari, inspector pentru catehizare și tineret din cadrul sectorului Cultural al eparhiei.

23 Octombrie 2019

Miercuri, 23 octombrie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, a avut loc întâlnirea cântăreților bisericești din Protopopiatul Buhuși.

17 Octombrie 2019

Joi, 17 octombrie 2019, a avut loc la Parohia Filipești, Protopopiatul Buhuși, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim întrunirea preoților din cercul pastoral nr. 3 „Sf. Cuv. Parascheva”.

15 Octombrie 2019

Luni, 14 octombrie 2019, în ziua prăznuirii Sf. Cuv. Parascheva de la Iași, ocrotitoarea Moldovei, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, un grup de voluntari coordonați de părintele Botezatu Radu, paroh la Parohia Lespezi, Protopopiatul Buhuși, au organizat o acțiune filantropică în sprijinul pelerinilor care au venit să se închine la racla cu moaștele Sf. Cuvioase și ale Sf. Spiridon.

15 Octombrie 2019

Sâmbătă, 12 octombrie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim a fost oficiată în Parohia Lespezi, Protopopiatul Buhuși, slujba Vecerniei unită cu Litia, în cinstea ocrotitorului spiritual al bisericii parohiale și al comunității de aici, Sf. Cuv. Parascheva.