Protopopiatul Buhuși

Protopop P.C. Pr. Vasile Cosma

Protopopiatul  Buhuși este o circumscripţie administrativ-bisericească, care cuprinde mai multe parohii din Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului.

Protopopiatul Buhuși, cuprinde în total 39 de parohii și 2  Mănăstiri.

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Vasile Cosma
  • Secretar – Munteanu Constantin Sorin
  • Contabil – Ec. Ana Mihalcea    
  • Casier – Pascariu Sebastian

Contacte:
Adresa: Str. Carpați, nr. 2, Municipiul Buhuși, Jud. Bacău; Cod poștal: 605100
Tel/Fax: 0234.261.151
E-mail: protoieriabuhusi@yahoo.com
Web: http://protoieriabuhusi.ro

Știri din Protopopiatul Buhuși

6 Iunie 2019

Joi, 06 iunie 2019, în ziua Înălțării Mântuitorului Iisus Hristos, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, au fost pomeniți în Protopopiatul Buhuși conform hotărârii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din anul 1920 eroii, ostaşii şi luptătorii români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea şi demnitatea poporului român.

4 Iunie 2019

În seara zilei de 3 iunie 2019, a fost săvârșită la biserica Mănăstirii Ciolpani, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, slujba de pomenire pentru cel care a fost părintele Arhimandrit Emilian Panait, ctitor de lăcașuri sfinte și restaurator de suflete, care a trecut la Domnul la vârsta de 90 de ani.

3 Iunie 2019

Sâmbătă, Întâi Iunie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la Biserica „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” – Gârleni, Protopopiatul Buhuși, copiii s-au adunat cu emoție și freamăt alături de părinți pentru a sărbători Ziua Internațională a Copilului.

28 Mai 2019

La sediul Protopopiatului Buhuși, în Catedrala Sf. Nicolae a avut loc marți, 28 mai 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și în prezența părintelui Protopop Vasile Cozma, conferința pastoral – administrativă a preoților din acest protopopiat.

3 Mai 2019

Astăzi, vineri, 3 mai, la sărbătoarea serbării hramului de la paraclisul din incinta Așezământului „Sfinții Părinți Ioachim şi Ana”, metoc Chiriarhal, au participat alături de IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, preoți stareți, preoți din jurul Bacăului și părinți diaconi, alături de maici şi credincioși din zonă.

18 Aprilie 2019

Joi, 18 aprilie 2019, a avut loc la nivelul orașului Buhuși prima ediție a concursului sportiv „Crosul orașului Buhuși”.

15 Aprilie 2019

Luni, 15 aprilie 2019, la Protopopiatul Buhuși a fost prezentat, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și din încredințarea părintelui protopop Vasile Cozma, proiectul social „Casa praznicală – Centru de socializare și petrecere a timpului liber pentru vârstnici”.

2 Aprilie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în data de 2 aprilie 2019, la sediul Protopopiatului Buhuși, au fost evaluate cele patru portofolii ale parohiilor Gârleni, Lețcana, Sfinții Trei Ierarhi și Sfânta Înviere din Protopopiatul Buhuși, care au participat anul acesta la etapa locală.

24 Martie 2019

Duminică, 24 martie 2019, în ajunul praznicului Bunei Vestiri, în Protopopiatul Buhuși s-a organizat cu binecuvântarea și susținerea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, „Marșul pentru Viață 2019” având ca motto cuvintele „Unic din prima secundă”.

18 Martie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în fiecare an se desfășoară în Parohia Lețcana din Protopopiatul Buhuși, programul catehetic „Micul creștin talentat”, la care participă toți copiii din parohie.  În luna martie, în mijlocul copiilor implicați în acest proiect, a fost prezent meșterul popular Rodion Stoian.