Proiectul „Școală de vară – Prilej de bucurie și întâlnire cu Hristos” implementat în Protopopiatul Buhuși

13 Iunie 2017

Marți, 13 iunie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, la Catedrala „Sf. Nicolae” din Buhuși a avut loc întâlnirea preoților de la parohiile din Protopopiatul Buhuși, care vor desfășura activități tip școală de vară,  în vederea instruirii privind implementarea proiectului „Școală de vară – Prilej de bucurie și întâlnire cu Hristos”, ce urmează să se desfășoare în perioada iulie-august a.c. în Protopopiatul Buhuși.

 

Din partea Centrului Eparhial a fost prezent PC Pr. Eugen Ciuche, consilier al sectorului social filantropic, și d-ra Carla Pișcu, asistent social la Fundația „Episcop Melchisedec”, filiala Bacău, care au prezentat toate normele ce trebuiesc respectate în vederea organizării și desfășurării unui astfel de proiect.

La acest proiect s-au înscris un număr de 16 parohii din Protopopiatul Buhuși și trebuie menționat faptul că nici una din aceste parohii nu este la debut, deoarece și în anii anteriori s-au desfășurat programe tip școală de vară, însă anul acesta noutatea constă în aceea că totul se va derula după un program bine stabilit, cu coordonatori, cu voluntari, cu parteneri, fișa de lucru prezentată de PC Pr. Consilier Eugen Ciuche fiind un real sprijin pentru preoții implicați, urmând ca fiecare parohie să adauge specificul propriu în desfășurarea activităților.

Părintele Protopop Vasile Cozma a propus ca în Protopopiatul Buhuși proiectul să fie numit „Școală de vară – Prilej de bucurie și întâlnire cu Hristos”, conștienți fiind de faptul că beneficiarii sunt copiii, continuatorii valorilor moral-creștine ai Bisericii lui Hristos.

Întâlnirea a fost un real succes, oferind preoților noi perspective pentru o mai bună organizare și desfășurare a acestor proiecte.

Citește mai multe articole despre: proiect, scoala, de, vara, Protopopiatul.Buhusi