Proiect filantropic la parohia „Sfinții Voievozi” CFR din Bacău

5 Aprilie 2018

Parohia „Sfinții Voievozi” din cartierul băcăuan CFR, cu ajutorul unor tineri credincioși, a adus bucuria Învierii Domnului Hristos în perioada Postului Mare pentru un însemnat număr de familii și câteva zeci de copii din localitatea Fulgeriș, protopopiatul Sascut și din localitatea Izvorul Berheciului din protopopiatul Bacău, derulând la inițiativa preotului paroh Silviu Daniel Matei un proiect filantropic cu totul deosebit.

Oameni cu inimă mare au răspuns pozitiv la glasul tânărului preot paroh Silviu Daniel Matei de la Biserica „Sfinții Voievozi” CFR din Bacău, reușind ca prin dragostea lor concretizată în fapte bune ale milei trupești să aducă bucurie și speranță pentru câteva zeci de persoane din localitățile băcăuane Fulgeriș și Izvorul Berheciului.

Din Scriptură aflăm că ,,Dumnezeu este… plin de bunătate” (Psalm 145.8), iar bunătatea Lui ajunge la noi prin rodirea Duhului Sfânt. Deci bunătatea este de Sus și coboară la noi, în sufletele noastre. Bunătatea este cuprinsă în imperiul iubirii, alături de răbdare, iertare, milă, pace și nimeni nu poate avea o iubire curată față de Dumnezeul cel dăruitor, dacă nu are o iubire față de fratele său, căci „iubirea face sufletele să vorbească cu îngerii”, a declarat preotul paroh.

 Astfel, în urma acțiunii s-au strâns cantități importante de alimente, îmbrăcăminte și încălțăminte, jucării, detergent și multe dulciuri care au fost împărțite celor nevoiași, arătând astfel cât de minunat se îmbină cuvântul și fapta spre iubirea și întrajutorarea aproapelui.

 

Citește mai multe articole despre: protopopiatul bacau