Program social-filantropic, în Protoieria Sascut

21 Martie 2018

Postul Mare este o perioadă specială de pregătire duhovnicească pentru creștini, este o  „școală a pocăinței” și un „urcuș spre Înviere”. De aceea, în tot acest timp, în care renunțăm la hrana materială, acordăm întâietate hranei spirituale. Rugăciunea ușurează postul, iar milostenia îl înalță.

​În acest sens, bineștiind că milostenia este dovada iubirii aproapelui, miercuri, 21 martie 2018, în Biserica „Adormirii Maicii Domnului” din Parohia Cucova (paroh pr. Marin Racoviță), și în biserica cu hramul "Sfânta Treime" (Pr. paroh Ioan Arsâne), cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, s-a implementat programul eparhial ,,Păstrarea unui sens al vieții în cazul tinerilor bolnavi de cancer”, dedicat unui copil aflat în suferință - din comuna Sascut. 
La eveniment, în Parohia Cucova, au fost prezenți preoții Cercului pastoral „Sf. Cuvios Eftimie cel Mare”, coordonatorul programului fiind Pr. Nădejde George Daniel, în timp ce, în Parohia Găiceana, programul s-a desfășurat în prezența preoților Cercului pastoral „Sf. Cuvios Antipa de la Calapodești", coordonați de Pr. Iftenie Mihăiță. Reprezentanții Protopopiatului Sascut au fost Pr. Secretar Vasile Abageru și Pr. Albu Gabriel Ciprian-asistent social, care au dăruit credincioșilor din partea Pr. Protopop Negoiță Ioan câte o iconiță.
​S-a săvârșit slujba aghiasmei mici și Taina Sf. Maslu, care prin rugăciunile preoților și prin ungerea cu untdelemn sfințit, împărtășește credincioșilor harul dumnezeiesc, pentru vindecarea de boli trupești și sufletești, pentru iertarea păcatelor și întărirea sufletului în fața încercărilor.               ​

Credincioșii au fost îndrumați să sprijine, după putere, familia greu încercată și să continuie urcușul pe scara desăvârșirii spre Înviere, în duhul iubirii aproapelui. 
Pr. Marin Racoviță

Citește mai multe articole despre: protoieria sascut