Prima ședință din 2019 a preoților din Protopopiatul Sascut

14 Februarie 2019

 

Joi, 14 februarie, preoții Protopopiatului Sascut s-au întrunit în prima ședință de lucru a anului 2019.

Sub îndrumarea părintelui protopop Negoiță Ioan, la biserica cu hramul "Adormirea Maicii Domnului", din localitatea Pâncești, a avut loc astăzi, prima conferință administrativă lunară a preoților Protopopiatului Sascut. 

Delegat din partea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim a fost părintele Valentin Băltoi, consilier în cadrul Sectorului Cultural, care a prezidat ședința, a transmis arhiereasca binecuvântare celor prezenți, precum și ultimele noutăți de la Centrul eparhial.

Ordinea de zi a cuprins hotărârile Sfântului Sinod, aducându-se la cunoștință celor prezenți faptul că în cadrul conferinței pastoral-misionare semestriale, din primăvara anului 2019, se va trata tema: 

"2019 – Anul omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari)”, iar la Conferința pastoral-misionară semestrială din toamna anului 2019, tema: "2019 – Anul comemorativ al patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești", urmând ca în cadrul celorlalte întruniri lunare să fie aprofundate cele două tematici.

Conferențiar a fost astăzi părintele Pădurescu Liviu Petronel de la Parohia Dănceni, comuna Podu Turcului, care a susținut lucrarea cu tema „Satul românesc: vatră a plămădirii, păstrării şi promovării conştiinţei naţionale şi eclesiale româneşti".

Tot astăzi, au fost trecute în revistă, diferite direcții din agenda lucrării misionar-pastorale a anului 2018, s-au prezentat realizările anului 2018, s-a stabilit calendarul evenimentelor cultural-religioase, precum și prevederile bugetare pe anul 2019, la nivel de  protopopiat.

În continuare, părintele secretar Vasile Abageru a prezentat planificarea activităților ce vor fi desfășurate în anul 2019, precum și tematica conferințelor pastoral-misionare și a celor administrativ-economice; îndemnând ca metodele și mijloacele utilizate, în activitățile pastoral – misionare, culturale și social – filantropice ce vor fi implementate, de fiecare preot paroh, respectiv parohie, să răspundă și să se adapteze la exigențele cerințelor bisericești și sociale actuale.

Ședința de lucru a cuprins și o serie de aspecte referitoare la obiectivele de atins, anul acesta, la nivelul departamentului de asistență-socială; precum și o serie de probleme de ordin administrativ-bisericesc, economic, juridic, filantropic și cultural. 

Pr.Albu Gabriel 

Citește mai multe articole despre: protoieria sascut