Prezență arhierească în Parohia “Izvoarele” din municipiul Bacău

9 Noiembrie 2016

 IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, fiind înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat marți, 8 noiembrie a.c., cu începere de la ora 10:00, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în Parohia „Izvoarele” din municipiul Bacău. Prezența Sa a fost motivată și de serbarea hramului parohial. Cu acest sfânt prilej, Ierarhul a sfințit Altarul de Vară  care a primit ca hram de prăznuire pe „Sf. Nectarie de Eghina”, precum și troița ridicată în proximitatea lăcașului de cult. 

La Sfânta Liturghie arhierească au participat numeroși credincioși care au trăit cu emoție în suflet înălțătoarea slujbă. În frumoasa predică rostită după citirea pericopei evanghelice, Arhipăstorul Eparhiei a tâlcuit semnificațiile duhovnicești ce se desprind din aceasta. De asemenea, a scos în evidență frumoasele realizări edilitare și misionar-filantropice realizate în această parohie.

Iubiți credincioși, în ziua Sfinților Arhangheli am ales ca să slujim la biserica frățiilor voastre din municipiul Bacău care este închinată Sfinților Mihail și Gavriil. Părintele Ciprian Cloșcă împreună cu colegul său, Părintele Laurențiu, sunt cei care v-au adunat astăzi aici ca într-un buchet de flori spirituale. Știu că sunteți foarte atașați de biserica dumneavoastră unde se slăvește numele Lui Dumnezeu, Cel în Treime Lăudat.   Parohia acesta, pe lângă faptul că răspunde cu demnitate la nevoile credincioșilor prin preoții săi, evident că desfășoară și o activitate filantropică aparte. Cartierul acesta al municipiului Bacău fiind mai mărginaș are și familii defavorizate, dar într-o bună organizare am înțeles că preoții, alături de Consiliul parohial au  făcut aprovizionarea de iarnă pentru mai multe familii aflate în dificultate, făcându-le părtașe la bunătățile roadelor acestei toamne.

 Între lucrurile frumoase care s-au făcut aici este și zidirea acestui Altar de Vară cu hramul „Sf. Nectarie de Eghina”, unde se va săvârși vara Sfânta Liturghie și alte slujbe după programul liturgic al acestei biserici, precum și construirea unei troițe frumoase, pe care astăzi le-am binecuvântat. Deci acum s-a întregit ansamblul acesta arhitectural bisericesc al acestei parohii, pentru că pe lângă locașul de cult, la ora actuală,  mai există și un așezământ social-caritabil închinat Sfinților Arhangheli.  Dincolo de toate acestea, astăzi, prin prezența la Sfânta Liturghie v-ați zidit și întărit sufletește!” 

La încheierea Sfintei Liturghii, preotul paroh Ciprian Cloșcă a mulțumit Chiriarhului pentru binecuvântarea adusă asupra comunității pe care o păstorește.  Bucuria noastră este îndoită și s-a multiplicat ajungând în sufletul fiecăruia dintre credincioșii care au luat har peste har și dar peste dar”, a mai zis parohul de la „Izvoarele” Bacău.

(Pr. Daniel Marari)