Poezii în dar pentru sufletul vârstnicilor rezidenți de la Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”

6 Decembrie 2018
Miercuri, 05 decembrie 2018, vârstnicii rezidenți din cadrul Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” au primit daruri de la tinerii care apreciază experiența și înțelepciunea acestora.

Elevii Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” din Onești au deschis sezonul colindelor și al cadourilor pentru vârstnicii de la Complexul social – medical de îngrijire a persoanelor vârstnice de la Hârja, reprezentat de pr. Ilarion MÂȚĂ.
După masa de prânz, elevii, coordonați de prof. Kelemen Pal – Gabriela, au reușit să surprindă bătrânii noștri cuprinși de grijile bătrâneții cu ajutorul energiei lor, a dulciurilor, a cântărilor prevestitoare Nașterii Domnului și cu cărțile de poezii oferite în dar. Elevii au vizitat fiecare cameră, unde au colindat și apoi au oferit fructe, ornamente și câte un exemplar din cartea „Poezii c-un strop de duhovnicie”, Editura Bonifaciu, carte care nu mai are nevoie de nici o prezentare, titlul fiind mai mult decât sugestiv.
Vârstnicii s-au bucurat enorm și sunt nerăbdători să primească următorii tineri colindători ce urmează să pășească pragul instituției noastre. După o asemenea zi putem spune că „Cartea este viața timpului nostru, de ea au nevoie toți, și cei bătrâni, și cei tineri”.

(Liliana Pânzaru)

Citește mai multe articole despre: Asociatia „Sf Voievod Stefan cel Mare - Hârja”