Poetul național Mihai Eminescu omagiat la Parohia „Sf. Înviere” din Protopopiatul Buhuși

16 Ianuarie 2017

Duminică, 15 ianuarie 2017, de Ziua Culturii Naționale, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, la Parohia „Sf. Înviere” din Protopopiatul Buhuși, s-a înălțat un gând de recunoștință acum când s-au împlinit 167 de ani de la nașterea marelui poet național Mihai Eminescu.

 

Biserica parohială „Sf. Înviere” a fost gazda elevilor Şcolii  Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Buhuși, care, după săvârșirea Sfintei Liturghii de către preoții slujitori, prin cântec și poezie l-au omagiat pe marele poet, dar poate că darul cel mai frumos adus poetului Mihai Eminescu au fost vocile lor, tremurânde mărturii ale unor suflete curate.

Dincolo de cuvintele rostite, a fost o întâlnire de suflete ce au trăit împreună emoţia: sufletele copiilor, în sufletul mare şi mereu deschis al Sfintei Biserici.

„Am trăit o clipă de simţire lăuntrică a bucuriei de a fi român în care s-au contopit bucuria şi lacrima pentru cel prin care, ivindu-l în lume, Dumnezeu ne-a mângâiat: Mihai Eminescu…”

Întreaga bucurie a fost împărtășită de enoriaşii Parohiei „Sf. Înviere”, alături de minunaţii copii talentaţi îndrumaţi cu dăruire de doamnele profesoare Ernestina Dochia şi Elena Sandu alături de doamna director Oana Mălinici.

La final a fost oficiată slujba parastasului pentru marele poet național și pentru membrii familiei sale, ofrandele binecuvântate, fiind împărțite tuturor celor ce au luat parte la acest eveniment.

 

Citește mai multe articole despre: Mihai, eminescu, omagiat, la, parohia, Sf, Inviere.