Parohia Slobozia Bacău II din nou în mijlocul vârstnicilor de la Hârja

12 Aprilie 2019

Săptămâna a V-a din Postul Mare a reprezentat un bun prilej pentru credincioșii slobozieni călăuziți de părintele paroh Teofil Grama să-și manifeste milostenia față de beneficiarii Asociației „Sfântul Ștefan cel Mare-Hârja și de copiii ocrotiți de Mănstirea Mărcuș.
 

După îndemnul Evangheliei și cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, de câțiva ani cercetarea vârstnicilor și a copiilor orfani în perioada Postului Mare, unită cu milostenia, au devenit o tradiție frumoasă pentru comunitatea creștinilor din Slobozia de Jos.
 Și anul acesta mobilizarea pentru colectarea produselor specifice legate de pregătirea sărbătorilor pascale s-a dovedit a fi rodnică. Mii de ouă și zeci de kilograme de carne au fost dăruite cu toată dragostea celor două așezăminte bisericești care au în desfășurare proiecte social-filantropice dedicate copiilor și persoanelor cu etate respectabilă.
 Deși în ziua de miercuri, 10 aprilie toate produsele alimentare strânse până în acel moment au fost distribuite, voluntarii parohiei, alături de părintele lor, continuă și în următoarele zile de post ce au mai rămas, cu aceeași râvnă, să înmulțească bagajul cu daruri pe care să le ofere și altor semeni în pragul sărbătorilor.
În ultimii ani, Parohia Slobozia Bacău II a dezvoltat o frumoasă colaborare cu obștea Mănăstirii Mărcuș care, împreună cu ceata copilașilor aflați în grijă, sunt nelipsiți la fiecare hram de la strana noii Biserici a Sfântului Ierarh Varlaam ocrotitor al Sloboziei de Jos.
 
Pr. Ionel Gheorghiță Codrin

Citește mai multe articole despre: protoieria sascut