Părintele Constantin Necula a conferențiat la Roman

18 Septembrie 2015

Astăzi, 18 septembrie, Părintele profesor universitar doctor Constantin Necula de la Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu a conferențiat la Roman.

Unul dintre cei mai harismatici părinți ai Ortodoxiei românești, recunoscut pentru modul său unic de a înțelege și a face înțeleasă frumusețea și profunzimea evangheliei lui Hristos, părintele profesor Constantin Necula, a conferențiat astăzi la Roman. Prezența sa în Aula Liceului Telogic „Episcop Melchisedec” din Roman s-a realizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim și la inițiativa Fundației „Melchisedec Ștefănescu” din Roman, iar conferința susținută de părintele profesor  este prima din seria celor care vor fi susținute în cea de-a doua jumătate a anului sub titlul generic „Creștinismul abia începe”. Conferința de astăzi a stat sub semnul Sfintei Cruci care este cinstită în această perioadă liturgică a anului bisericesc și a fost un continuu dialog între ierarh și profesor, spre câștigul duhovnicesc al celor prezenți în sală. A fost o seară duhovnicească în care a fost mărturisită simțirea românească izvorâtă dintr-o trăire autentică a Ortodoxiei și românității.

La final, atât  Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, cât și părintele profesor au recitat poeme din opera personală apoi au răspuns întrebărilor adresate de cei prezenți în sală.

Citește mai multe articole despre: Părintele Constantin Necula, conferinta