Misiunea mănăstirii azi, sub aspect sacramental liturgic, misionar, cultural - educațional, social - filantropic și administrativ - gospodăresc

20 Octombrie 2015

Cu binecuvântarea IPS Ioachim, marți 20 oct. 2015, la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Păncești, a avut loc întâlnirea lunară a preoților Protoieriei Sascut în cadrul căreia s-a dezbătut tema: Misiunea mănăstirii azi, sub aspect sacramental liturgic, misionar, cultural - educațional, social - filantropic și administrativ – gospodăresc. Conferința a fost susținută de PC Pr. Apostu Ioan de la Parohia Valea-Seacă I și PC Pr. Popa Adi-Cătălin de la Parohia Valea-Seacă II.

Cu binecuvântarea IPS Ioachim, marți 20 oct. 2015, la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Păncești, a avut loc întâlnirea lunară a preoților Protoieriei Sascut în cadrul căreia s-a dezbătut tema: Misiunea mănăstirii azi, sub aspect sacramental liturgic, misionar, cultural - educațional, social - filantropic și administrativ – gospodăresc. Conferința a fost susținută de PC Pr. Apostu Ioan de la Parohia Valea-Seacă I și PC Pr. Popa Adi-Cătălin de la Parohia Valea-Seacă II.

"Misiunea mănăstirii azi, sub aspect sacramental liturgic, misionar, cultural- educațional, social-filantropic și administrative-gospodaresc", ne cheamă la o reflecţie spirituală şi pastorală privind responsabilitatea monahilor şi a mănăstirilor în contextul misionar actual al societăţii contemporane, profund marcată de fenomenul secularizării, de intensificarea individualismului şi de pericolul unei viziuni laicizate, autosuficiente şi materialiste asupra lumii create de Dumnezeu”, a precizat părintele Apostu.

La final, preoții prezenți au subliniat rolul major pe care îl au marii duhovnici din mănăstirile moldave în formarea spirituală a pelerinilor, a preoților de parohie, precum și a tinerilor ce cu greu își mai pot găsi astăzi modele.

 

Citește mai multe articole despre: sascut, parohia, ioan negoita