Marea Unire serbată în Parohia „Sfântul Nicolae” – Buhuși

3 Decembrie 2019

La Catedrala „Sf. Nicolae” din Buhuși, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și prin grija părintelui protopop Vasile Cozma, duminică, 1 Decembrie 2019, a fost marcat evenimentul Marii Uniri de la 1918, la împlinirea celor 101 ani de libertate și unitate națională.

A fost săvârșită Sfânta Liturghie în timpul căreia au fost pomeniți eroii neamului românesc, care au luptat și s-au jertfit pentru libertatea poporului roman.

 În cuvântul de învățătură, părintele protopop a dat citire mesajului Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim dedicat Zilei Naționale, vorbind credincioșilor despre evenimentele și artizanii care au făcut posibilă unitatea de neam și de țară.

 După Sfânta Liturghie a fost săvârșită slujba de Te Deum alături de comunitatea Parohiei „Sf. Nicolae” pentru eroii neamului românesc, care prin jertfa lor au înfăptuit unitatea naţională a românilor în anul 1918.

Manifestările dedicate Zilei Naționale s-au încheiat cu depunerea de coroane din partea delegației Protopopiatului Buhuși  la Monumentul eroului necunoscut, alături de celelalte instituții ale orașului Buhuși, în cinstea și spre pomenirea eroilor neamului.

Citește mai multe articole despre: Ziua, nationala, Sf, Nicolae, buhuși