Liturghie în cinstea Sfântului Ierarh Pahomie, la Gledin

14 Aprilie 2018

Cu binecuvântarea IPS Părinte Mitropolit Andrei și a IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim o delegaţie a Eparhiei Romanului şi Bacăului a participat la sărbătoarea Sfântului Ierarh Pahomie de la Gledin, în data de 14 aprilie a.c. în localitatea Gledin, protopopiatul Bistrița Năsăud din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului.

Sfânta Liturghie a fost oficiată la Gledin, în dimineața zilei de 14 aprilie, de un sobor de preoți din protopopiatul Bistrița în frunte cu protopopul locului. Cum Sfântul Pahomie de la Gledin este ierarhul care a păstorit și pe scaunul vlădicesc de la Roman pentru o perioadă de timp, soborului i s-a alăturat o delegaţie a Centrului Eparhial de la Roman, condusă de părintele arhimandrit Andrei Ioniţă, mare ecleziarh al Catedralei Arhiepiscopale "Sf. Cuv. Parascheva".

La final, părintele arhimandrit Andrei Ioniţă a transmis celor prezenți un mesaj de prietenie și un salut de frățietate din partea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. Menționăm faptul că textele ce alcătuiesc slujba închinată marelui ierarh Pahomie de la Gledin, unul dintre cei patru sfinți care au păstorit pe scaunul vlădicesc din Eparhia Romanului și Bacăului, îl au ca autor pe Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim. La slujbă au participat oficialități locale, fii ai satului, precum și numeroși credincioși și pelerini.

(Pr. Daniel Marari)

Citește mai multe articole despre: Gledin, 2018