Liturghie arhierească la Roman

29 August 2018

În ziua când Biserica Ortodoxă face pomenire tăierii capului Sfântului Ioan Botezătorul, la Catedrala arhiepiscopală din Roman a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim slujba Sfintei Liturghii.

Astăzi, 29 august 2018, la sărbătoarea Tăierii capului Sfântului Ioan Botezătorul, IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a săvârşit Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din orașul Roman. Ierarhul a fost însoțit în rugăciune de un sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile liturgice au fost date de corul Diaconia al catedralei.

La momentul cuvenit din serviciul divin s-a săvârşit o hirotonie întru diacon. Astfel, tânărul teolog Vasilică Osaciuc a fost hirotonit întru diacon pe seama Parohiei „Pogorârea Sfântului Duh” din localitatea Dulcești,  județul Neamț, Protopopiatul Roman. La finalul slujbei, Ierarhul a felicitat familia tânărului teolog hirotonit și a vorbit despre necesitatea jertfei în viața liturgică și pastorală a celor ce aleg să slujească lui Dumnezeu ca preoți.

Citește mai multe articole despre: IPS Ioachim, liturghie arhiereasca, 29 august, 2018