Lansare de carte la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec”

5 Mai 2015

Luni, 04 mai 2015, ora 18.00, în Sala de festivități a Liceului Teologic „Episcop Melchisedec” Roman, a avut loc, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, lansarea volumului Teatru Școlar pe teme religioase, ce îl are ca autor pe părintele Vasile Nistor de la parohia Todireni, protopopiatul Roman.

Evenimentul a debutat cu interpretarea a două piese corale de către corul „Laudamus” al Liceului Teologic „Episcop Melchisedec”, ce vor fi prezentate la faza națională a Olimpiadei corale, ce va avea loc în perioada 07-08 mai la Oradea.

Apoi, un grup de tineri seminariști au interpretat piesa „Maria din Magdala”, una dintre piesele de teatru prezente în volumul amintit, stârnind ropote de aplauze din partea celor prezenți în sală.

A urmat prezentarea propriu-zisă a cărții de către domnul prof. Adamovici Constantin și de invitatul special al acestui eveniment cultural, părintele Constantin Sturzu, consilier cultural al Arhiepiscopiei Iașilor. Domnul profesor Adamovici a analizat conținutul volumului din punct de vedere literar, făcând incursiuni în tragedia antică și subliniind rolul educativ al Teatrului în viața oamenilor în general și a tinerilor în special. La rândul său, părintele Sturzu Constantin a analizat volumul din punct de vedere teologic, evidențiind aportul informativ și formativ al pieselor de teatru din volum. „Aș vrea să remarc faptul că deși acest volum este dedicat elevilor, conține destule pasaje care dau de gândit chiar și teologilor, aducând în acest sens lămuriri la unele întrebări mai dificile ale hermeneuticii biblice. Sunt de remarcat efortul teologic și implicarea sufletească a părintelui Nistor depuse pentru finalizarea acestui volum”, a precizat părintele Sturzu.

La final, autorul a relatat motivul pentru care a ales să scrie acest gen de literatură și ce anume l-a inspirat, mulțumind în același timp celor care l-au încurajat și sprijinit în vederea tipăririi acestei cărți.

Volumul „Teatru școlar pe teme religioase”, apărut la Editura Doxologia a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, cuprinde piese de teatru pentru copii și are ca sursă tematică Sfânta Scriptură pe care autorul, în această formulă, reușește să o facă accesibilă tinerilor elevi, precum și celor ce doresc să cunoască, și astfel, conținutul Evangheliei.