Intrarea Maicii Domnului în Biserică - prilej de bucurie în parohiile Protopopiatului Sascut

22 Noiembrie 2017

Cu aleasă evlavie și bucurie duhovnicească, în Protoieria Sascut, credincioșii din parohiile Slobozia Stănișești, Slobozia Bacău II, Meleșcani - Dealu Morii și Căbești, și-au serbat hramul bisericilor și al satelor.

Cu acest prilej, în Parohia Slobozia Stănișești, s-a săvârșit în sobor, sub protia PC Pr. Protopop Ioan Negoiță, după Sf. Liturghie și slujba agheasmei  pentru  binecuvântarea lucrărilor executate până în prezent la ansamblul așezământului social-filantropic din incinta curții bisericii parohiale, care cuprinde casa praznicală și o capelă mortuară, urmând ca la finalizarea lucrărilor sa fie oficiată slujba de sfințire de către IPS Ioachim Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

De asemenea, cu înalta binecuvântare a  ÎPS Părinte Ioachim, credincioșii Parohiei  Meleșcani, care au fost prezenți la hramul bisericii și al satului lor, s-au putut închina la veșmântul Sf. Cuvioase Parascheva, de la Parohia Fruntești - Protopopiatul Bacău.

În toate aceste biserici, care o au ca ocrotitoare pe Maica Domnului, s-au săvârșit slujbe de mulțumire pentru binefăcătorii și credincioșii în viață, precum și de pomenire a preoților slujitori și a ctitorilor trecuți în veșnicie.

Citește mai multe articole despre: sascut