Întâlnirea Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului

26 Ianuarie 2017

Sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la Centrul Eparhial de la Roman a avut loc astăzi, 26 ianuarie, întâlnirea membrilor Consiliului Eparhial al Eparhiei Romanului și Bacăului. 

În sala de consiliu a Centrului Eparhial de la Roman, sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, a avut loc joi, 26 ianuarie, întâlnirea membrilor Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului în ședința de lucru premergătoare Adunării Eparhiale, ce va avea loc sâmbătă, 28 ianuarie a.c la biserica ”Sf. Dumitru” din municipiul Bacău. Cu acest prilej, responsabilii sectoarelor din Administraţia Eparhială au prezentat sinteza activităţii administrativ-economice, pastoral-misionare, cultural-educaţionale şi social-filantropice din anul 2016 la nivelul fiecărei subunităţi, pe baza dărilor de seamă. ”Este necesar să facem o astfel de evaluare pentru a ști care sunt aspectele ce trebuiesc îmbunătățite în activitatea Centrului Eparhial, pentru a dinamiza lucrarea Bisericii și a implementa noi proiecte care să răspundă nevoilor spirituale și sociale ale credincioșilor”, a explicat părintele arhimandrit Pimen Costea, vicar-administrativ al Eparhiei Romanului și Bacăului. În partea a doua a întâlnirii, membrii Consiliului Eparhial au analizat propunerile de proiecte şi programe, în vederea receptării şi aplicării la nivelul Centrului eparhial a hotărârilor Sfântului Sinod cu privire la ”Anul omagial al iconarilor şi pictorilor bisericeşti” și ”Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română”.

La final, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Ioachim a mulțumit colaboratorilor laici și preoți ai Centrului eparhial, care au susținut viața și activitățile eparhiei în anul trecut. ”Vă mulțumesc, distinși membri consilieri, care v-ați implicat efectiv în programele Eparhiei Romanului și Bacăului! Vă mulțumesc pentru că v-ați gândit la viața Bisericii care se răsfrânge asupra comunității! Știm că fiecare dintre dumneavoastră, fii ai Eparhiei noastre, are conștiința participării la viața Bisericii și aceasta ne bucură”, a declarant ÎPS Sa.  În continuare, ierarhul a menționat faptul că, asemeni anilor anteriori, și în 2017, în cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului se vor desfășura mai multe programe cultural-educative și social-filantropice la care sunt așteptați să se implice toți cei care iubesc Biserica.

(Pr. Constantin Gherasim)

Citește mai multe articole despre: IPS Arhiepiscop Ioachim, consiliul eparhial roman, 2017