Instalarea noului preot în Parohia Dănceni, Protoieria Sascut

18 Noiembrie 2018

Prima duminică din Postul Crăciunului a constituit prilej de bucurie duhovnicească și un nou început, atât pentru credincioșii Parohiei Dănceni, cât și pentru noul lor păstor sufletesc, părintele Pădurescu Liviu. 

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la biserica cu hramul "Sfântul Nicolae", din Dănceni, comuna Podu Turcului, în prezența a numeroși credincioși, a avut loc instalarea noului preot paroh.

Evenimentul a debutat cu săvârșirea slujbei Utreniei și a Sfintei Liturghii. Delegat din partea părintelui protopop Negoiță Ioan a fost părintele Abageru Vasile, secretar al Protoieriei Sascut, care a adresat un cuvânt de învățătură despre chemarea slujitorilor la Sfintele Altare, ca o schimbare a vieții lor prin misiunea pe care o au, urmat de prezentarea noului preot paroh.

La rândul său, tânărul preot, vădit de emoție, a adus mulțumiri Preamilostivului Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra sa și a familiei sale; Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim pentru încrederea și sprijinul acordat, precum și tuturor credincioșilor prezenți la acest eveniment unic din viața sa. 

Totodată, părintele s-a arătat deschis în fața enoriașilor spre o bună colaborare în împlinirea lucrărilor necesare bunului mers în parohie, unde își va desfășura activitatea preoțească. 
 Pr. Albu Gabriel

Citește mai multe articole despre: protoieria sascut