Înnoire în slujire la Catedrala „Pogorârea Sfântului Duh” din Onești

3 Februarie 2018
Vineri, 2 februarie, în ziua Praznicului Întâmpinării Domnului, la Catedrala Ortodoxă „Pogorârea Sfântului Duh” din Onești, după săvârșirea Dumnezeieștii Litughii a avut loc o festivitate în cadrul căreia a fost anunțată pensionarea părintelui Sebastian Albu și instalarea părintelui Alexandru Pânzaru în postul de preot slujitor rămas vacant.

Tinda catedralei oneștene a adunat încă de dimineață mulțime de credincioși la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie săvârșită în ziua de prăznuire a Întâmpinării Domnului. Sub protia părintelui protopop Ioan Bârgăoanu, pe lângă preotul paroh Justinian Alupei și preoții slujitori ai catedralei, s-au alăturat în rugăciune și preoți din câteva parohii oneștene. Imediat după citirea pericopei evanghelice, părintele Ionuț-Iliuță Comisu, preot slujitor la Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Bacău, a vorbit credincioșilor prezenți despre importanța și semnificațiile acestei sărbători.
La finalul slujbei, părintele protopop Ioan, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a dat citire deciziilor prin care părintele Sebastian Albu eliberează funcția de preot slujitor prin pensionare, iar postul rămas vacant este ocupat de părintele Alexandru Pânzaru. Părintele paroh Justinian Alupei a adresat un cuvânt de apreciere pentru activitatea părintelui Sebastian și a întâmpinat cu bucurie numirea noului slujitor pe care l-a prezentat comunității, menționând că părintele proaspăt pensionat va rămâne în continuare îmbisericit pe seama catedralei oneștene.
Atât părintele Sebastian, cât și părintele Alexandru și-au exprimat emoțiile, gândurile și planurile de viitor în fața celor prezenți, s-au felicitat reciproc și au primit felicitări din partea colegilor și a tuturor credincioșilor prezenți, evenimentul din sânul parohiei încheindu-se într-o atmosferă plină de încărcătură spirituală.