Început de an școlar sub ocrotirea lui Dumnezeu

La începutul lunii octombrie, elevii Şcolii Gimnaziale „Emil Racoviţă'', Onești, însoţiţi de profesor de religie Coşa Elena Daniela, cadre didactice și părinți, au participat la festivitatea desfăşurată în cadrul Proiectului Eparhial „Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți!", în Protoieria Oneşti.

A educa tânăra generaţie în spiritul credinţei, înseamnă a creşte în iubire, toleranţă, respect pentru aproapele, preţuire pentru ceea ce înseamnă creaţia lui Dumnezeu: oameni, natură, pământ. Prin credinţă şi înţelegerea valorilor spirituale, elevii pot fi stimulaţi să fie silitori, buni, iertători, înţelegători, iubitori. Începutul de an școlar este o zi importantă pentru toţi şcolarii. Elevii Şcolii Gimnaziale „Emil Racoviţă'', Onești, însoţiţi de profesor de religie Coşa Elena Daniela, cadre didactice și părinți, au participat la festivitatea desfăşurată în cadrul Proiectului Eparhial „Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți!", în Protoieria Oneşti.
Elevii au primit, ca la fiecare început de an școlar, binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, pentru a pune un început bun în noul an școlar. Această acțiune, înscrisă în proiectul eparhial „Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți!”, inițiat de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim și implementat în unitățile școlare din Eparhia Romanului și Bacăului, a demarat cu uşurinţă încă de la început, pentru că a pornit din inimă, cu gândul că harul lui Dumnezeu se revarsă peste fiecare dintre noi. Și cu eforturi minime, dar cu multă iubire, se poate pune un mic stâlp de rezistenţă la întărirea credinței și încrederii în cei din jurul nostru.
Prin participarea elevilor, dar și a cadrelor didactice, într-un număr cât mai mare, de la an la an, odată cu începerea unui nou an școlar, am încercat să deschidem atât sufletul copiilor spre implicare duhovnicească, cât şi al părinţilor, deoarece aceștia au fost mereu alături de ei. Se urmează astfel, învăţătura Sfântului Ioan Gură de Aur care spunea: „Nu există artă mai frumoasă decât arta educaţiei. Pictorul sau sculptorul fac doar figuri fără viaţă, dar educatorul creează un chip viu; uitându-se la el, se bucură şi oamenii, se bucură şi Dumnezeu’’.
De asemenea, copiii au primit din partea Protopopiatului Onești, prin implicarea părintelui protoiereu Ioan Bârgăoanu, rechizite, iconiţe, stilouri şi dulciuri ca simbol al dragostei şi ca ajutor pentru începerea noului an şcolar.
„Din clasele primare, particip la această activitate, alături de ceilalți elevi ai școlii noastre, nu numai fizic, ci şi sufleteşte. M-am bucurat să văd un număr foarte mare de elevi. Astfel, Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru tot ajutorul primit, doamnei noastre profesoare de religie că ne implică mereu în astfel de activităţi, ne ajută să întelegem şi să apreciem ceea ce avem. Prin participarea la sfintele slujbe, ne construim personalitatea, ne putem simți cu adevǎrat oameni, care nu sunt frumoși doar la exterior, ci şi în interior, iar asemenea sentiment este mai presus decȃt orice hȃrtie cu valoare materialǎ.” (Simion Darius, clasa a VIII-a).

Profesor de religie, Coșa Elena Daniela
Școala Gimnazială „Emil Racoviță’’, Onești