Implementarea proiectului educațional: „Importanța familiei în societatea contemporană”, la Bacău

12 Noiembrie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Asociația Profesorilor de Religie „Sf. Paraschiva” a organizat în zilele de 10-12 noiembrie 2017, activități specifice în cadrul proiectului educațional „Importanța familiei în societatea contemporană”. Acestea au fost derulate în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bacău, cu Asociația Părinților pentru Ora de Religie și alături de parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Bacău, care a fost și gazda proiectului educațional.

În primele două zile ale proiectului, elevii au învățat despre discursul public, ca formă a dezbaterilor academice, s-au documentat pe tema proiectului, iar duminică, 12 noiembrie 2017, au participat la concursul de discursuri publice pe tema proiectului. Astfel, elevii participanți la activitățile proiectului au probat disponibilitatea pentru învățare și propria formare, preocuparea pentru problemele cu care se confruntă societatea, punctând foarte bine în discursurile lor atât rănile familiei, pericolele ce o pândesc, dar şi soluțiile pentru o societate armonioasă, în care fiecare copil să se simtă acasă ca-n rai, cu cele mai bune condiții de împlinire personală.

Au participat elevi de la Colegiile „Gh. Vrănceanu”, „Ferdinand I”, „V. Alecsandri”, „M. Eminescu” și „G. Apostu”, coordonați de profesorii lor Gabriela Ciuche, Veronica Gavriliu, Oana Mihăilă, Paula Popa, pr. Justinian Cimpoeru şi Ionela Petrescu. Câștigători au fost în ordinea premiilor: Abageru Maria, de la C. N. „Gh. Vrânceanu”, Petrescu Iustina, de la C. N. „V. Alecsandri”, Adomniţi Alexandra, de la C. N. „Ferdinand I”, Pamfile Dragoş, de la C. N. „Gh. Vrănceanu”, Bălăiţă Mihai Alin, de la C. N. „V. Alecsandri” și Varzari Nadejdea, de la C. „M. Eminescu”. O surpriză frumoasă a făcut și boboaca Maria Ciuche, clasa a VI-a de la Școala Gimnazială „Mihai Drăgan” Bacău, care a dorit să susțină și ea familia creștină printr-un discurs bine structurat.

Părintele inspector școlar Adrian Alexandrescu și-a exprimat admirația pentru efortul tinerilor de a se implica în dezbaterea mai largă a societății pe tema familiei, i-a felicitat pentru discursurile foarte bune și i-a încurajat să se implice și mai mult, pentru că viitorul aparține tinerilor și depinde de ei modul în care va arăta acest viitor.

(prof. Teodora Plăeşu)

Citește mai multe articole despre: Proiect educațional, familie, biserica, societate, parohie