Hramul metocului chiriarhal ”Sf. Părinți Ioachim și Ana” din municipiul Roman

5 Septembrie 2016

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Giurgeni va fi adusă în pelerinaj, joi, 8 septembrie, la metocul chiriarhal ”Sfinții Părinți Ioachim și Ana” din municipiul Roman.

În contextul serbării Sfinților Părinți Ioachim și Ana, cu binecuvântarea IPS Arhiepiscop Ioachim, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Giurgeni va fi adusă la metocul chiriarhal din municipiul Roman, care își serbează hramul în ziua de 9 septembrie. Sfântul lăcaș, situat în apropierea Catedralei ”Sf. Cuv. Parascheva”, își va deschide porțile bucuriei duhovnicești joi, 8 septembrie, orele 17.00, odată cu săvârșirea slujbei Vecerniei unită cu Litia, după care, în jurul orele 17.30, Sfânta icoană de la Mănăstirea Giurgeni va fi adusă la metoc, fiind întâmpinată de ierarh și de credincioșii care vor lua parte la sărbătoare. La orele 18.15, cei prezenți vor putea lua parte la un concert de muzică bizantină, ce va fi susținut de Corala ”Diaconia” a Catedralei arhiepiscopale și corul cântăreților parohiilor din municipiul Roman.

Hramul metocului chiriarhal ”Sf. Părinți Ioachim și Ana” va continua vineri, 9 septembrie, orele 8.00, cu slujba Utreniei, urmată de citirea acatistului și Sfânta Liturghie. La final, credincioșilor prezenți le vor fi împărțite ofrande binecuvântate. ”Vor fi două zile de bucurie pentru sufletele celor care vor lua parte la acest festin duhovnicesc. Îi așteptăm pe romașcani și nu numai pe ei, cu toată dragostea, la hramul acestui metoc chiriarhal”, a declarat părintele arhimandrit Andrei Ioniță, mare eclesiarh al Catedralei arhiepiscopale din Roman. (pr. Constantin Gherasim)