Excursie tematică pentru tinerii enoriași ai parohiei „Sfântul Dumitru” din Bacău

26 Aprilie 2017

Marți 25 aprilie, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului și la inițiativa preotului Ioan Pleșcău, prin intermediul Parohiei „Sfântul Dumitru” din protopopiatul Bacău s-a desfășurat o excursie tematică de o zi ce a adunat peste o sută de tineri și copii care frecventează cursurile Școlilor Generale Nr. 15 ,,Alexandru Șafran” și Nr. 29 ,,Nicolae Iorga” din municipiu. Călătoria bine organizată este menită să îi aducă pe tinerii enoriași în lumea culturii și a spiritualității moldave.

Marți 25 aprilie a.c. cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, în cadrul unei excursii tematice de o zi, peste o sută de tineri și copii care frecventează cursurile Școlilor Generale Nr. 15 ,,Alexandru Șafran” și Nr. 29 ,,Nicolae Iorga”, au devenit pelerini ai Parohiei "Sfântul Dumitru" din protopopiatul Bacău, fiind și închinători la primele ore ale dimineții la Catedrala arhiepiscopală ,,Sfânta Cuvioasă Parascheva" de la Roman.

Aici, Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim i-a felicitat pe copii, împărtășindu-le dragostea sa părintească, binecuvântând călătoria lor ce a urmat spre capitala Moldovei, unde au fost vizitate mai multe puncte spirituale și cultural-artistice.

Pe lângă vizita la catedrala mușatină, între obiectivele turistice frecventate de către tinerii băcăuani au fost: casa lui Vasile Alecsandri din Mircești, Bojdeuca din Țicău a lui Ion Creangă, gradina Botanică din Iași, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Catedrala mitropolitană, unde s-au închinat la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, Palatul Culturii și biserica Sfântul Nicolae Domnesc.

,,Fiind o tradiție a Parohiei „Sfântul Dumitru” Narcisa, noi ne străduim anual pentru a organiza pentru copiii și tinerii enoriași câte o excursie tematică, care să aducă bucurie, înțelepciune, un plus de cunoștințe practice, intelectuale, precum și mult spor duhovnicesc”, a declarat preotul paroh Ioan Pleșcău.

Masa, transportul și intrările la muzee au fost suportate de parohia băcăuană implicată în ineditul proiect, devenit deja o tradiție.

(Pr. Daniel Marari)

 

Citește mai multe articole despre: Parohia Sf. Dumitru, excursie tematică, 25 aprilie, 2017