Dialog între generații la Parohia Gura Văii, Protopopiatul Buhuși

7 Decembrie 2016

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, marți, 6 decembrie 2016, la Parohia Gura Văii din Protopopiatul Buhuși, s-a desfășurat ediția a II-a a proiectului „Dialog între generații. De la copilărie la adolescență”, proiect inițiat prin implicarea părintelui paroh Mihai Macovei.

Acest proiect este o continuare a primei ediții, desfășurate tot în ziua de pomenire a Sfântului Ierarh Nicolae, a anului 2015, devenind astfel o tradiție ca în fiecare an, în această zi de prăznuire, copii de toate vârstele să se întâlnească cu scopul realizării unui dialog între generații în vederea descoperirii de soluții care să răspundă actualelor provocări ale tinerilor.

Sfântul Nicolae a poposit în Parohia Gura Văii prin prezența elevilor clasei a XII-a de la  Colegiului Tehnic „Ion Borcea” Buhuși, sub îndrumarea doamnei prof. Cojocaru Andreea. Astfel, la inițiativa părintelui paroh  și cu sprijinul acestor tineri voluntari s-a dorit formarea unei conduite corecte față de un stil de viață sănătos, creștin, etic și moral în rândul unui grup țintă de aproximativ 60 de elevi ai Școlii Gimnaziale Racova, structură Gura Văii, reprezentată prin doamna director, prof. Cozma Cornelia și de cadrele didactice.

De asemenea, prin temele abordate au fost promovate valori moral-creștine și s-a încercat educarea unor virtuți creștine, dar, mai ales, cultivarea unui comportament moral.

Printre subiectele abordate menționăm:
1. Impactul negativ al viciilor;
2. Ambiția de a te autodepăși;
3. Prietenii și anturajele;
4. Arată că îți pasă!
5. Învață pentru viată!
6. Aspectele pozitive ale timidității;
7. „Cititorul de controale” – piesă de teatru cu motto-ul „ Aparențele înșală”;
8. Colinde.

La sfârșitul activității, s-a semnat în „Carta de amintiri” a parohiei, iar copiii au primit dulciuri din partea Sf. Ierarh Nicolae.

Citește mai multe articole despre: Dialog, intre, generatii, la, parohia, Gura Vaii